Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.09.2021, 09:00

Πώς να δουλέψετε το Instagram για το εστιατόριό σας

Πώς να δουλέψετε το Instagram για το εστιατόριό σας

Η δημιουργία ενός λογαριασμού στο Instagram για το εστιατόριό σας μπορεί να προσθέσει αρκετούς "πόντους" στην επιχείρηση και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μεγάλο μέρος αποτελεί απλά δωρεάν διαφήμιση. 

Ορισμένες βασικές συμβουλές, αν δεν έχετε ειδικό στα social media:

Stay On Brand

Τηρήστε ένα συγκεκριμένο ύφος σε όλες τις αναρτήσεις σας και δημιουργήστε μια σελίδα που περιλαμβάνει την εμφάνιση του ονόματος του εστιατορίου. Οι λεζάντες μπορεί να είναι πνευματώδεις ή ίσως να έχουν ενημερωτικό τόνο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι είστε συνεπείς στη σελίδα σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες και οι ακόλουθοι θα νιώσουν ικανοποιημένοι

Χρησιμοποιείστε #hashtag

Επιλέξτε ένα εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα χρήστη Instagram και χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις -κλειδιά στο προφίλ σας για να αυξήσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Προσθέστε ετικέτες σε αναρτήσεις με hashtag.

Ενσωματώστε το Instagram 

Ακόμα κι αν ένας χρήστης δεν σας ακολουθεί στο Instagram, ενδέχεται να σας ακολουθεί στο Facebook ή στο Twitter. Μοιραστείτε φωτογραφίες σε όλα τα δίκτυά σας για να αυξήσετε τις προβολές και να αποκτήσετε οπαδούς.

Διατηρήστε τις λεζάντες στο Instagram κάτω από 280 χαρακτήρες.

Αλληλεπιδράστε με ακόλουθους και ανταμείψτε τους

Ακολουθήστε το παράδειγμα του Pinkberry (έχουν πάνω από 60 χιλιάδες ακολούθους) δημοσιεύοντας διαδραστικές αναρτήσεις. Για παράδειγμα, "Η καλύτερη γεύση #pinkberry κατεψυγμένου γιαουρτιού είναι ____"

Ζητήστε απόψεις πελατών

Βγάζετε ένα νέο πιάτο; Ζητήστε από τους πελάτες σας να σας βοηθήσουν να το ονομάσετε!

Μοιραστείτε βίντεο και ιστορίες

Τα βίντεο και οι ιστορίες σάς επιτρέπουν να προχωρήσετε την αλληλεπίδραση με τους πελάτες ένα βήμα παραπέρα.