Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
28.09.2021, 12:00

Πώς να δουλέψετε τα Loyalty προγράμματα

Πώς να δουλέψετε τα Loyalty προγράμματα

Οι πιστοί πελάτες είναι η ζωτική δύναμη κάθε βιώσιμης επιχείρησης. Γιατί; Κοστίζει λιγότερο η προσέλκυση υπαρχόντων πελατών παρά η απόκτηση νέων. Πιο συγκεκριμένα, κοστίζει 5 έως 25 φορές περισσότερο να αποκτήσετε νέους πελάτες από την άλλη λύση, δηλαδή να διατηρήσετε τους παλιούς.

Ωστόσο, η δημιουργία πιστότητας με τους πελάτες σας δεν είναι εύκολη υπόθεση σε έναν ανταγωνιστικό επιχειρηματικό χώρο.

Ένα πρόγραμμα αφοσίωσης είναι μια δομημένη στρατηγική διατήρησης πελατών που επιδιώκει να ανταμείψει τους πελάτες.

Στοχεύει να ενθαρρύνει τους πελάτες να συνεχίσουν να αγοράζουν από σάς και όχι από τον ανταγωνισμό σας. 

Τα προγράμματα αφοσίωσης δεν είναι καινούργια. Σύμφωνα με έκθεση της Accenture, πάνω από το 90% των εταιρειών τρέχουν ένα ή περισσότερα από αυτά τα προγράμματα κάποια στιγμή.

Είναι όμως τα προγράμματα αφοσίωσης πραγματικά αποτελεσματικά;

Η αλήθεια είναι ότι είναι αποτελεσματικά!

Καθώς ο επιχειρηματικός χώρος γίνεται πιο ανταγωνιστικός, η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών σε μικρότερες τιμές δεν αρκεί πλέον.

Ένα πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν πραγματικά:

Προωθήστε το Πρόγραμμα

Εάν οι πελάτες σας δεν γνωρίζουν για το πρόγραμμα αφοσίωσής σας, ενδέχεται να μην υπάρχει. Επομένως, δεν θα βλάψει να επενδύσετε κάποιους πόρους στην προώθηση του προγράμματος, ώστε να το γνωρίζουν οι πελάτες σας.

Ο ιστότοπός σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε τις προσφορές.

Δώστε έμφαση στα κινητά

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα κινητά για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η καμπάνια ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές.

Καθορίστε τους επιχειρηματικούς σας στόχους

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης που ευθυγραμμίζεται με τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Αναλύστε το μέγεθος και τον τύπο της επιχείρησής σας, τους επιχειρηματικούς σας στόχους και τον προϋπολογισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι είδους πρόγραμμα αφοσίωσης είναι εφικτό.

Χρησιμοποιήστε ένα δημιουργικό όνομα

Μην το ονομάζετε απλώς "Πρόγραμμα Πιστότητας". Γίνετε δημιουργικοί. Δώστε στο πρόγραμμα αφοσίωσής ένα όνομα που θα προκαλέσει περιέργεια και ενθουσιασμό

Διευκολύνετε τη συμμετοχή των πελατών σας

Αυτό δεν σταματά μόνο στο στάδιο εγγραφής. Οι κανόνες σας πρέπει να είναι εύκολα κατανοητοί. Οι πελάτες σας θα πρέπει επίσης να είναι εύκολο να παρακολουθούν και να εξαργυρώνουν ανταμοιβές.

Κάντε τις ανταμοιβές σας πελατοκεντρικές

Η δημιουργία ενός προγράμματος αφοσίωσης δεν αρκεί. Πρέπει να απευθύνεται στους πελάτες σας. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις των πελατών σας όταν αποφασίζετε για τις ανταμοιβές που θα δώσετε.