Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
28.09.2021, 09:00

Πέντε κοινά λάθη στο μενού του εστιατορίου

Πέντε κοινά λάθη στο μενού του εστιατορίου

Η σωστή επιλογή του μενού ενός εστιατορίου και βεβαίως η παρουσίαση είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Ακολουθούν πέντε κοινά λάθη στο μενού εστιατορίων που πρέπει να αποφύγετε (και αν τα κάνετε ήδη, να τα διορθώσετε!)…

Το μενού είναι πολύ μοντέρνο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η σύνθεση ενός μενού, που αποτελείται "λίγο από αυτό" και "λίγο από το άλλο" κατατάσσεται στα πιο συνηθισμένα λάθη. Γιατί; Πολλοί υποθέτουν ότι η προσφορά αυτή θα προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Αλλά αυτή η στρατηγική θα αποτύχει.

Όσο πιο μπερδεμένο είναι το μενού, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους πελάτες να διακρίνουν τι είναι το εστιατόριο και τι προσπαθεί να είναι.

Περιλαμβάνει πάρα πολλά πιάτα

Τα τεράστια μενού οδηγούν σε σύγχυση πελατών και πολύ μεγαλύτερη διαδικασία παραγγελίας.

Η ποιότητα των τροφίμων έχει πρόβλημα, επίσης, από ένα μεγάλο μενού, ενώ το προσωπικό της κουζίνας δεν μπορεί να αφιερώσει την ίδια προσοχή.

Το μενού περιέχει πολύ λίγα πιάτα

Τα πολλά πιάτα είναι κακή ιδέα, ενώ το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την προσφορά πολύ λίγων επιλογών. 

Το μενού είναι ξεπερασμένο.

Ορισμένα πιάτα είναι κλασικά και διαχρονικά. Όμως το μενού χρειάζεται ανανεώσεις. Οι διακυμάνσεις των τιμών των τροφίμων απαιτούν τακτική ανάλυση για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσετε τα περιθώριά κέρδους. Έτσι, ακόμη και αν τα ίδια τα πιάτα δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι τιμές σας πρέπει να ενημερώνονται τακτικά.

Περίπλοκα πιάτα

Ένα μενού με πολλά περίπλοκα πιάτα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και να μην είναι ελκυστικό για τους πελάτες σας και μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχωτικό για το προσωπικό της κουζίνας .