Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.09.2021, 12:00

4 τρόποι που χρησιμοποιούν οι αλυσίδες εστιατορίων για να αυξήσουν παραγωγικότητα

4 τρόποι που χρησιμοποιούν οι αλυσίδες εστιατορίων για να αυξήσουν παραγωγικότητα

Εάν το σύστημα διαχείρισης εστιατορίου σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τον σχεδιασμό του Σημείου Πώλησης, ενδέχεται να μπορείτε να αυξήσετε την αποδοτικότητα στο εστιατόριό σας τουλάχιστον κατά 20%. Αυτή είναι η εμπειρία μιας αλυσίδας εστιατορίων με πάνω από 650 τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εφάρμοσαν τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

Σχεδιάστε το POS έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει το μενού

Σχεδιάστε το σύστημα POS σας έτσι ώστε να είναι ακριβώς το μενού σας. Ακούγεται προφανές, αλλά πολλά εστιατόρια δεν το κάνουν.

Στο POS θα πρέπει να οργανώσετε και να παρουσιάσετε κάθε είδος φαγητού, με την ίδια σειρά που εμφανίζεται στο μενού. Με αυτόν τον τρόπο οι υπάλληλοί σας μπορούν να χειριστούν την παραγγελία μέσω συνομιλίας.

Διαχωρίστε τα στοιχεία του μενού

Ένα μέσο μενού πρωινού μπορεί να περιλαμβάνει δεκάδες πιάτα, πολλά από τα οποία είναι αρκετά παρόμοια. Δύο αυγά ομελέτα με μπέικον και πατάτες. Τρία αυγά ομελέτα με καπνιστό σολομό και πατάτες.

Εάν καταχωρίσετε όλες τις επιλογές ως ξεχωριστά στοιχεία στο POS, θα καταλήξετε σε μια εξαιρετικά μεγάλη λίστα. Αλλά αυτό κάνουν πάρα πολλά εστιατόρια. Έτσι, εάν ένας πελάτης παραγγείλει ένα πιάτο και ο φίλος του παραγγείλει το ίδιο πιάτο, αλλά με επιπλέον μπέικον, αυτά καταχωρούνται ως δύο διαφορετικά πιάτα, με ξεχωριστές καταχωρήσεις στο POS.

Αυτό το είδος εγκατάστασης έχει αρκετά σοβαρά μειονεκτήματα για την επιχείρησή σας.

Η παραγγελία είναι πιο αργή.

Με το σωστό POS μπορείτε να ορίσετε λίγα πιάτα στο μενού σας και, στη συνέχεια να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε συστατικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να καταγράψετε το βασικό πιάτο πρωινού με δύο αυγά, δύο φέτες μπέικον και μεσαίες πατάτες. Εάν ένας πελάτης θέλει τρεις φέτες μπέικον και τυρί στις πατάτες, ο διακομιστής μπορεί απλά να προσθέσει τα επιπλέον στο πιάτο.

Προσθέστε χρώμα

Μόλις ρυθμίσετε το POS μπορείτε να δώσετε χρώματα.

Για παράδειγμα:

Τα ορεκτικά είναι μπλε, τα κύρια είναι μωβ και τα επιδόρπια είναι ροζ.

Οι σούπες μπορεί να είναι καφέ, ενώ οι σαλάτες μπορούν να είναι πράσινες. Κίτρινο για κοτόπουλο. Λευκό για ψάρια. Και ούτωκαθεξής.

Αυτοεξυπηρέτηση και παραγγελία χωρίς επαφή

Οι επιλογές αυτοεξυπηρέτησης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των επισκεπτών, ειδικά σε εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησηςς. Οι πελάτες αισθάνονται όλο και πιο άνετα με τις ψηφιακές επιλογές και αρκετά εστιατόρια έχουν διαπιστώσει ότι οι συσκευές αυτοεξυπηρέτησης μπορούν να αυξήσουν το μέσο όρο των παραγγελιών έως και 15-30%.