Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.09.2021, 10:58

Νέα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη ετοιμάζει η Τερκενλής

Νέα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη ετοιμάζει η Τερκενλής

Μείωση 20% συγκεντρωτικά στον κύκλο εργασιών του έτους καταγράφει η Τερκενλής στο οκτάμηνο, όπως διαβάζουμε στο FnB Daily, με τον ιδιοκτήτης της αλυσίδας να υπογραμμίζει ότι υπάρχει αισιοδοξία το 2021 να ξεπεράσει το 2020, με +15% στον τζίρο.
"Το α' δίμηνο του 2020 ήταν πολύ καλό, ωστόσο από τον Μάρτιο του 2020 και μετά, η πανδημία γκρέμισε τα πάντα. Τα καταστήματα στα εμπορικά, τα shopping malls και τα αεροδρόμια έκλεισαν, ενώ τώρα αναμένουμε να δούμε πως θα πάει ο τουρισμός και άρα και η κατανάλωση στα αεροδρόμια", εξηγεί και συμπληρώνει ότι είναι αισιόδοξος για τη φετινή πορεία του τουρισμού.

Οι επιπτώσεις του social distancing
Ο ιδρυτής της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας ζαχαροπλαστικής, που είναι γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως για τα ονομαστά τσουρέκια της, υπογραμμίζει επίσης, ότι η πανδημία και το social distancing ανακόπτουν τη δυναμική που είχαν τα καταστήματα την περίοδο των γιορτών και όχι μόνο."Τα δικά μας καταστήματα ανέκαθεν συγκέντρωναν πολύ κόσμο, τις ημέρες των γιορτών ένα παραπάνω. Ακολουθώντας τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, αυτό δεν γίνεται", υπογραμμίζει ο κ. Τερκενλής.

Στηρίζει το προσωπικό
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, τονίζει ότι, αν και τα εβδομαδιαία κόστη έχουν αυξηθεί λόγω της πανδημίας, ωστόσο η εταιρεία στηρίζει το προσωπικό, προσαρμόζοντας τα επιβαλλόμενα μέτρα. "Δεν κάνεις καψόνια στους υπαλλήλους. Ειδικά τώρα, τους στηρίζεις και τους καλύπτεις σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή".
Επίσης, προχωράει σε ανανεώσεις των συμβάσεων και νέες προσλήψεις ενόψει των εορτών.

παυλος τερκενλης
Ο Παύλος Τρκενλής Ιδιοκτήτης της αλύσίδας


Συνεχίζει στις πλατφόρμες delivery - Αναπτύσσει το δίκτυο 
Η Τερκενλής, που ήταν από τις πρώτες αλυσίδες ζαχαροπλαστικής που μπήκαν στις online platforms, efood Wolt, από το πρώτο lockdown, με σκοπό να υποστηρίξουν τη ζήτηση εν μέσω των περιορισμών στη μετακίνηση, συνεχίζει να έχει παρουσία και στις παραπάνω δύο πλατφόρμες, ενώ σχεδιάζει να ενισχύσει και το δίκτυο των φυσικών της καταστημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Τερκενλή, η ανάπτυξη του δικτύου θα είναι στοχευμένη σε συγκεκριμένες αγορές και σημεία, κατά κύριο λόγο στην Θεσσαλονίκη.

"Αγκάθι" τα μισθώματα
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι παρά το δύσκολο 2020, το οποίο έκλεισε με -42%, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, οι αμετάβλητοι όροι των μισθωμάτων ορισμένων καταστημάτων δυσκολεύουν τη βιωσιμότητα του δικτύου.
"Πέραν της ενίσχυσης του δικτύου με νέα καταστήματα, θα προβούμε και σε μια αξιολόγηση των καταστημάτων, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν άμεσα και δεν αλλάζουν οι όροι των μισθωμάτων. Τα ενοίκια παραμένουν ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί όταν σταμάτησε η ενίσχυση από το κράτος, οι ιδιοκτήτες δεν έλαβαν υπόψη ότι έχει περιοριστεί η κίνηση, άρα και η κατανάλωση, με αποτέλεσμα να ζητούν τα ίδια ενοίκια. Θα εξεταστεί λοιπόν, κάθε χώρος και θα γίνει αυξομείωση δικτύου, ανάλογα με τις συνθήκες που υπάρχουν".

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.