Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.09.2021, 09:00

Η PepsiCo ετοιμάζεται να αλλάξει το παιχνίδι με την Beyond Meat

Η PepsiCo ετοιμάζεται να αλλάξει το παιχνίδι με την Beyond Meat

Η PepsiCo ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Beyond Meat για τη δημιουργία σνακ και αναψυκτικών που θα βασίζονται στη φυτική πρωτεΐνη και όπως φαίνεται τα πρώτα προϊόντα αναμένονται αρχές του 2022, δηλαδή μέσα στους επόμενους μήνες. 

"Αυτή είναι μόνο η αρχή. Νομίζω ότι θα αλλάξει το παιχνίδι", δήλωσε ο CEO της Pepsi, Ramon Laguarta, στο CNBC.

Η Pepsi και η Beyond ανακοίνωσαν την κοινή επιχείρηση, που ονομάζεται The PLANeT Partnership, τον Ιανουάριο.

Άλλωστε, τα εναλλακτικά υλικά που χρησιμοποιεί η Beyond Meat στα τρόφιμα, όπως τα λουκάνικα και τα μπιφτέκια για μπέργκερ, έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί καταναλωτές θέλουν ή αναγκάζονται να απέχουν από το κρέας για λόγους υγείας.

Η νέα συνεργασία με την PepsiCo θα δώσει την ευκαιρία στην εταιρεία που παρασκευάζει το εναλλακτικό κρέας να αποκτήσει πρόσβαση στη διανομή και το μάρκετινγκ του αμερικανικού κολοσσού, αλλά και να επεκταθεί σε νέες γραμμές παραγωγής.

Η PepsiCo, από την πλευρά της, που εκτός από το ομώνυμο αναψυκτικό διαθέτει τα εμπορικά σήματα Lays, Quaker και Gatorade, επιδιώκει να επεκταθεί στον χώρο των υγιεινών σνακ και αναψυκτικών.