Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.04.2021, 18:28

Λ. Κιοσές (ΙΕΛΚΑ): Σταδιακή ανάκαμψη της εστίασης - Το 2022 επιστροφή στο...2019

Λ.  Κιοσές (ΙΕΛΚΑ): Σταδιακή ανάκαμψη της εστίασης - Το 2022 επιστροφή στο...2019

Το Horeca Open απευθύνθηκε στον Λευτέρη Κιοσέ, προκειμένου να σκιαγραφήσει την επόμενη μέρα της εστίασης στη χώρα μας. Ο ίδιος, ως Γενικός Διευθυντής του ΙΕΛΚΑ, έχει άμεση εικόνα της αγοράς, καθώς το ΙΕΛΚΑ καταγράφει τις τάσεις στο εμπόριο σε μηνιαία βάση. Όπως τόνισε ο κ. Κιοσές, "η εστίαση δέχθηκε καίριο πλήγμα από την πανδημία. Πρόκειται για πρωτοφανή κρίση, καθώς οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας". 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ
"Το φαινόμενο του ελατηρίου δεν πρόκειται να το δούμε στην εστίαση. Δηλαδή μαζικές παραγγελίες και πωλήσεις από τα εστιατόρια. Υπάρχει βέβαια ένα κοινό που θέλει να δαπανήσει στην εστίαση με το που ανοίξει, Όμως, σε γενικές γραμμές, πιστεύω πως θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα σταδιακά από το καλοκαίρι και έπειτα. Σίγουρα η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρυσι, όμως τα επίπεδα των πωλήσεων του 2019 θα τα δούμε το 2022, υπό την προϋπόθεση πάντα πως θα επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα μετά την πανδημία", σημειώνει ο Λευτέρης Κιοσές.

ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΖΙΡΟ ΑΠΟ SUPERMARKET
Ο ίδιος εκτιμά πως, "η ανάκαμψη στην εστίαση θα έχει σταδιακό χαρακτήρα και θα στερήσει ένα μέρος, όχι σημαντικό, του τζίρου που πραγματοποιείται στα supermarkets. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η κατανάλωση στο σπίτι θα υποχωρήσει και θα ανέβει αυτή της εστίασης, άρα τα ψώνια του κόσμου για κατανάλωση στο σπίτι θα αντικατασταθούν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό από την εστίαση". 

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑ CASH &CARRY
"Η άνοδος αυτή όμως αναμένεται να αντισταθμιστεί από την αύξηση πωλήσεων στα Cash & Carry. Δηλαδή από τη μία θα χάσουν πωλήσεις τα supermarkets, μικρές, από την άλλη όμως θα υπάρχει κίνηση στα cash &carry από το άνοιγμα της εστίασης", καταλήγει ο κ. Κιοσές.