Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.09.2021, 11:25

Food Waste-HoReCa : Αναγκαία η ενίσχυση πρωτοβουλιών για τη μείωσή του

Food Waste-HoReCa : Αναγκαία η ενίσχυση πρωτοβουλιών για τη μείωσή του

Να αυξηθεί η ενημέρωση γύρω από το Food Waste και να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες που οδηγούν στη σταδιακή μείωσή του υπογραμμίσθηκε στο panel “Food Waste: Με το βλέμμα σε μια πράσινη οικονομία”, το οποίο συντόνιζε ο Ιδρυτής και CEO της Notice Content and Services Νεκτάριος Νώτης, στα πλαίσια της ημερίδαςτου Υπερταμείου "Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο ρόλος των Δημοσίων Επιχειρήσεων και η στρατηγική κατεύθυνσης προς το μέλλον"
Όπως υπογραμμίσθηκε, το Food Waste είναι ένα θέμα, το οποίο έχει αρχίσει και ανεβαίνει στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ χρήσιμο θα ήταν, να γίνει καμπάνια ενημέρωσης, για να αντιμετωπιστεί η σπατάλη που υπάρχει στους επαγγελματίες του χώρου, είτε είναι διακινητές, είτε έμποροι.
Στην ενότητα ο  Απόστολος Αποστολάκος, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ Α.Ε. παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σήμερα στην Ελλάδα πετάμε 143 κιλά το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα του Χαροκόπειου. Στόχος είναι να προλάβουμε την απόρριψη, με προτεραιότητα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση.
Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΑΘ Α.Ε. ανέφερε ότι κρίσιμος είναι ο ρόλος των εμπόρων.
Στην ΚΑΘ φτιάχτηκε μια υποδομή όπου υποδεχόμαστε τα μη εμπορεύσιμα προϊόντα κάνουμε καταγραφή και η διαλογή γίνεται από προσωπικό και εθελοντές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σίτισης ευάλωτων ομάδων πληθυσμών. Από την Τράπεζα Τροφίμων ο κ. Νέντας Δημήτρης τόνισε ότι η αντιμετώπιση του food waste είναι θέμα και κοινωνικό και βιωσιμότητας. Διαπίστωσε επίσης ότι υπάρχει, πλέον, ένα πιο θετικό θεσμικό πλαίσιο και αρχίζει να δημιουργείται σταδιακά μια καινούργια κουλτούρα.