Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.09.2021, 15:00

President: Από το Πάσχα του 2022 η ανάκαμψη - Δεν πωλείται

President: Από το Πάσχα του 2022 η ανάκαμψη - Δεν πωλείται

Μακριά από τα νούμερα του 2019 είναι το ξενοδοχείο, President, της εισηγμένης ΓΕΚΕ, όπως προέκυψε από την Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, στην οποία παρίστατο το BnB Daily.
Σύμφωνα με την οικονομική διοίκηση της εταιρείας, εκτιμάται ότι το 2021, "θα είναι λειτουργικά οριακά κερδοφόρο και λογιστικά, με τις αποσβέσεις, εννοείται ζημιογόνο".

Πότε θα προσεγγίζει τα νούμερα του 2019
Η ανάκαμψη για το υψηλότερο ξενοδοχείο των Αθηνών αναμένεται να έρθει μετά το Πάσχα του 2022, οπότε και θα προσεγγίζονται τα νούμερα του 2019.
Υπογραμμίστηκε μάλιστα, ότι το 2020, αν και το α' δίμηνο ξεκίνησε με +15%, το ξενοδοχείο, μετά από πολλά χρόνια, έφτασε να καταγράφει ζημιές, σε αντίθεση με τη διετία 2017-2019, οπότε και σημειώθηκαν σημαντικές επιδόσεις.

Ικανοποιητική προσέλευση στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 
Το 2020, το ξενοδοχείο προχώρησε σε αναστολές προσωπικού, ακολουθώντας τις οδηγίες του κράτους, ενώ, λίγο καιρό μετά την επαναλειτουργία του, επέλεξε να ξανακλείσει, καθώς η λειτουργία του κρίθηκε ασύμφορη.
Ωστόσο στις αρχές του έτους άνοιξε ξανά, καθώς υπήρξε ενδιαφέρον για κρατήσεις, που θα οδηγούσαν σε μια ικανοποιητική πληρότητα. Το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου καταγράφηκε ικανοποιητική προσέλευση για τα δεδομένα των τουριστών. Ωστόσο από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, αυτό αναμένεται να μειωθεί και η αιτία είναι, όπως αναφέρθηκε, η αύξηση των κρουσμάτων, που καταγράφεται στη χώρα.

Αναστολές για τα city hotels
"Θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να ξανακοιτάξει το θέμα των αναστολών, ειδικά για τα city hotels, γιατί είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα", τονίζουν. "Θεωρούμε ότι, φέτος, θα είναι μια μέτρια χρονιά, αλλά σίγουρα καλύτερη από το 2020, ενώ και το 2022 προβλέπεται ότι θα είναι δύσκολο, ωστόσο σιγά - σιγά πιστεύουμε να πιάσουμε ξανά τα νούμερα του 2019", αναφέρει η διοίκηση.

INFO
Επιφάνεια: 34.280 τμ
Ύψος: 68 μέτρα
Όροφοι: 22
Δωμάτια: 517
Κλίνες: 918
Θέσεις στάθμευσης: 197

Παραμένει στην οικογένεια Κεφαλά
Σε ερώτηση του BnB Daily αναφορικά με το εάν έχει μπει πωλητήριο στο ξενοδοχείο, η διοίκηση υπογράμμισε ότι, "αυτό είναι ένα θέμα που έχει διαψευσθεί πολλάκις και θα συνεχίσει να διαψεύδεται".
Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΓΕΚΕ, στης οποίας την κυριότητα βρίσκεται το ακίνητο, φερόταν να έχει αναθέσει σε ελληνικών συμφερόντων μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών την ανεύρεση αγοραστή, με το ζητούμενο τίμημα να διαμορφώνεται στα €110 εκατ., ενώ και ο βασικός μέτοχος, η οικογένεια Κεφαλά, επεδίωκε την πώληση του 4* ξενοδοχείου την τελευταία διετία.


Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.