Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
02.09.2021, 09:00

Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου barman

Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου barman

Οι διακοπές τελείωσαν ή βρίσκονται στο τέλος τους και το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην εστίαση στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις γνωστές περιοχές του χειμώνα. 

Όπως λένε οι «ειδικοί» τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει ένας απολογισμός για την ομάδα που δούλεψε και βεβαίως να είστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν.

Manager και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης συμφωνούν ότι το ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη "μπάρα" παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του καταστήματος. Ο Juan Martinez, επικεφαλής στο The Madera Group, λέει: «"ο να έχεις εκτεταμένη γνώση τόσο για το κρασί όσο και για τα οινοπνευματώδη ποτά είναι ζωτικής σημασίας, όπως ακριβώς και να φτιάχνεις κλασικά κοκτέιλ".

Ο Danny Fink, επικεφαλής στο The Depot, πιστεύει ότι ένας πραγματικά τέλειος barman "όχι μόνο θα προσφέρει στους πελάτες αυτό που ζητούν, αλλά θα δώσει και μια μικρή ιστορία σχετικά με αυτό".

Λάβετε όμως υπόψη ότι δεν αρέσει σε κάθε πελάτη ένας φλύαρος barman.

"Οι περισσότεροι κάθονται σε ένα μπαρ επειδή τους αρέσει να διασκεδάζουν.Το να έχεις αυτή τη σύνδεση και να γνωρίζεις τους πελάτες σου είναι το κλειδί. Οι γυναίκες που τρώνε μόνες στο μπαρ μπορεί απλώς να θέλουν να ελέγχουν τα email τους. Οι ομάδες που γιορτάζουν ένα ιδιαίτερο γεγονός θέλουν να αλληλεπιδρούν μόνο μεταξύ τους. Οι μεγάλοι μπάρμαν θα διαβάσουν την κατάσταση και θα απαντήσουν ανάλογα", σημειώνει.

"Οι πολλαπλές εργασίες είναι το παν", σύμφωνα με τον Martinez. "Εάν ο μπάρμαν που προσλάβατε δεν μπορεί να ανακατέψειένα Martini, να ανακινήσει ένα κοκτέιλ και να κάνει ταυτόχρονα συνομιλία με έναν επισκέπτη, τότε θέλει εκπαίδευση", υποστηρίζει.

Ο Jeff Hands, εστιάτορας και πρόεδρος της Optimum Control (σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων για μπαρ και εστιατόρια) τονίζει τη σημασία της υπομονής σε αγχωτικές ή δύσκολες καταστάσεις.

"νας καλός μπάρμαν χρειάζεται υπομονή για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες θα χαμογελούν και δεν θα ανησυχούν για το χάος πίσω από το μπαρ...", σημειώνει ο ίδιος.