Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.08.2021, 13:18

BaReCa: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την εστίαση

BaReCa: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την εστίαση

"Να ψηφιστεί με νόμο στη Βουλή η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού", αναφέρει στο HoReCa Open ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Σωματείου BaReCa.
Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Newsroom, αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζομένους στην εστίαση και την ψυχαγωγία, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι η υποχρεωτικότητα θα διευκολύνει και τους επιχειρηματίες.
"Καλό είναι, όλοι να εμβολιαστούν. Ας το κάνουν υποχρεωτικό να γίνει νόμος και να ξέρουμε και οι επιχειρηματίες ότι δεν έχει δικαίωμα να δουλέψει κάποιος, εάν δεν είναι εμβολιασμένος", αναφέρει και εξηγεί ότι, εάν αυτό δεν ξεκαθαριστεί, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και στους ελέγχους που των επιχειρήσεων.
"Δεν θα ξέρουν τι ελέγχουν και θα τρέχουμε να σωθούμε από τα πρόστιμα".

3707d8f2be163bd14c78cf07586f13bb XL

Να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους
Συμπληρώνει δε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους και, έπειτα αυτοί να δώσουν το παράδειγμα στους υπολοίπους.
"Πρέπει οι εμβολιασμένοι να μπορούν να διασκεδάσουν σαν αν μην υπάρχει η πανδημία. Έτσι και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα δουν την διαφορά. Όλα τα αλλά δεν θα έχουν σημαντικό αντίκρισμα. Τρέξαμε και εμβολιαστήκαμε για ποιο λόγο; Για να είμαστε πάλι με τη μάσκα;".

Μωράκης: Θέλουμε εμβολιασμένους πελάτες και υπαλλήλους
Τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση στηρίζει και ο Γιάννης Μωράκης, ο οποίος, μιλώντας στο HoReCa Οpen επισημαίνει ότι όσο μένει ο κόσμος ανεμβολίαστος κάνουμε βήματα πίσω στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την πανδημία.
"Δεν βλέπω τον λόγο να πηγαίνουμε πίσω στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και ξέρουμε πως να χειριστούμε και την χωρητικότητα που έχουμε με τα νέα μέτρα. Θέλουμε εμβολιασμένους υπάλληλους αλλά και πελάτες και είμαστε κάθετοι σε αυτό. Όταν εγγυόμαστε ότι το μαγαζί είναι covid free να ξέρει ο κόσμος ότι το στηρίζουμε σε κάθε επίπεδο".

5b62d01506bd8a53b6c4928e25fa9b8a L

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.