Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.08.2021, 13:34

Η ΔΕΘ αυξάνει τις πληρότητες σε ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη

Η ΔΕΘ αυξάνει τις πληρότητες σε ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη

Σημαντική ενίσχυση στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει η διοργάνωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της'Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Ανδρέας Μανδρίνος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FΜ.

"Όλα δείχνουν ότι τα Σαββατοκύριακα της έκθεσης θα είναι πολύ υψηλή η πληρότητα στα ξενοδοχεία. Υπάρχει κινητικότητα και για τις υπόλοιπες ημέρες, όμως περισσότερο ενδιαφέρον παρατηρείται για τα δύο διήμερα, όπου είναι το πολιτικό γεγονός", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανδρίνος.

Τα Βαλκάνια στήριξαν τη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πληρότητες του Ιουλίου και του Αυγούστου, υπογραμμίζοντας πως τα χαμόγελα ήρθαν "από την επιδρομή των Βαλκάνιων τουριστών".

"Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς η καλοκαιρινή σεζόν. Δεν περιμέναμε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης θα έχει τόσο γρήγορα κίνηση. Οι πληρότητες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σίγουρα δεν ήταν όμοιες με αυτές του 2019, όμως καταφέραμε και πλησιάσαμε στο 60%. Από τα Βαλκάνια ήρθε η κυρίως κίνηση και λιγότερο από Έλληνες και άλλες χώρες", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΞΘ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, η 85η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί φέτος κανονικά -με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων- ως η πρώτη Covid Free έκθεση στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα θα λάβει χώρα και το πολιτικο-οικονομικό φόρουμ "Thessaloniki Helexpo Forum".