Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
24.08.2021, 13:16

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε κλειστούς χώρους εστίασης - "Δεν πέσαμε από τα σύννεφα" δηλώνει η αγορά

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε κλειστούς χώρους εστίασης - "Δεν πέσαμε από τα σύννεφα" δηλώνει η αγορά

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης, όπως καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, ανέφερε ο Yπουργός Yγείας Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, η λειτουργία των κλειστών χώρων, αφορά εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως έξι μήνες από τη διάγνωση), ενώ προβλέπεται σε ότι θα γίνεται έλεγχος εμβολιασμό νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Οι αντιδράσεις από την αγορά. – "Δεν πέσαμε από τα σύννεφα

Όπως αναφέρουν πηγές του κλάδου εστίασης στο horecaopen.com οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας το μεσημέρι της Τρίτης 24 Αυγούστου σχετικά με το τι θα ισχύσει στην εστίαση δεν τους βρίσκει προ εκπλήξεως. "Είχε καλλιεργηθεί το έδαφος ότι θα πηγαίναμε προς τα εκεί. Δεν είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα σε όλη την έκτασή του, γιατί ευτυχώς δεν έχουμε νωρίς χειμώνα στην Ελλάδα και η εστίαση θα δουλεύει στους εξωτερικούς χώρους", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

3

"Αργά η γρήγορα θα πρέπει να λειτουργήσουμε με το πλαίσιο που θα ανακοινωθεί και εκεί θα πρέπει να δούμε και πως λειτουργεί ο μηχανισμός ελέγχου", συμπληρώνει στο horecaopen.com ο Γιώργος Λιάρος, Γενικός Διευθυντής της ΕΠΟΕΣ, τονίζοντας ότι είναι σίγουρο πως θα μειωθεί η βάση πελατών των καταστημάτων εστίασης, καθώς ένα σημαντικό μέρος των πελατών εστίασης δεν θα μπορούν να μπουν στις επιχειρήσεις.

2

Η πλατφόρμα covid free app

Συγκεκριμένα για την πλατφόρμα covid free app οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αυτή αναγνωρίζει πιστοποιητικά εμβολιασμού τόσο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός αυτής. "Υπάρχει η πρόβλεψη και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία αν δεν αναγνωρίζονται από την εφαρμογή αρκεί η επίδοση τους από τον πελάτη σε έγχαρτη μορφή".

1

Αργεί να ανακάμψει το κέντρο της Αθήνας

Σε ό,τι αφορά την πορεία του κλάδου το καλοκαίρι ο κ. Λιάρος υπογραμμίζει ότι οι τουριστικές περιοχές είχαν κίνηση και αυξημένο τουρισμο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το κέντρο της Αθήνας αργεί και φέτος να ανακάμψει σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. "Το κέντρο αντιμετωπίζει και φέτος το ίδιο πρόβλημα με πέρυσι, αν και η Αθήνα έχει περισσότερο τουρισμό. Δεν έχει δουλέψει καλά το κέντρο. Το στοίχημα είναι το τι θα γίνει από Σεπτέμβριο και μετά, μην ξεχνάτε ότι λειτουργούμε 2 μήνες σε περιβάλλον χωρίς μέτρα στήριξης".

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.