Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.08.2021, 15:39

Το freedom pass ενίσχυσε τον τουρισμό στη Σέριφο – Προσαρμόστηκε η εστίαση στα μέτρα

Το freedom pass ενίσχυσε τον τουρισμό στη Σέριφο – Προσαρμόστηκε η εστίαση στα μέτρα

Σημαντικό boost στον τουρισμό της Σερίφου έδωσε αυτό το καλοκαίρι το freedom pass, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση στο horecaopen.com, με τη σεζόν να.. «αγγίζει» το 60% - 70% του 2019.

"Η σεζόν ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές και μέχρι τώρα πάει πολύ καλά, αν και αναμένουμε να ολοκληρωθεί και ο Σεπτέμβριος, προκειμένου να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι κομβικοί μήνες καθώς κρίνουν τις συνολικές πληρότητες", αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, καταγράφονται παραδοσιακά σημαντικές πληρότητες στο νησί των Κυκλάδων.

Μέχρι Οκτώβριο η σεζόν
Μέχρι τον Οκτώβριο προβλέπεται να επεκταθεί η σεζόν στη Σέριφο, που και φέτος προσέλκυσε κυρίως Έλληνες αλλά και Γάλλους, εθνικότητα που φαίνεται να προτιμά σταθερά το νησί, καθώς αρκετοί έχουν επενδύσει σε αυτό, αγοράζοντας τη δική τους κατοικία. "Ο κόσμος που ερχόταν στη Σέριφο συνέχισε να έρχεται παρά την πανδημία και πέρυσι αλλά και φέτος. Πέρυσι ήταν πολύ περίεργη χρονιά, καθώς από 15/6 - 15/7 δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου τουρισμός. Ωστόσο, η πληρότητα άγγιζε το 20%, ενώ από 15/7 μέχρι τέλος Αυγούστου εκτοξεύθηκε η πληρότητα στο νησί και μετά η κίνηση έπεσε απότομα, καθώς δεν ήρθαν ξένοι τουρίστες", εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Αυξήσεις στην τιμολογιακή πολιτική
Επισημαίνουν δε, ότι δεν ήταν λίγοι οι επιχειρηματίες που προχώρησαν σε αύξηση της τιμολογιακής πολιτικής τους. "Υπήρξαν επιχειρηματίες που δεν άλλαξαν τις τιμές και άλλοι που τις εκτόξευσαν στα ύψη, καταγράφοντας άνοδο άνω του 20%".

Συμμορφώνονται τα καταστήματα εστίασης στα μέτρα
Σε ό,τι αφορά την εστίαση, στο νησί που είναι γνωστό για τη νυχτερινή ζωή αλλά και για τα παραδοσιακά προϊόντα όπως το τυρί του λάκκου, οι επιχειρηματίες φαίνεται να προσαρμόζονται στα κυβερνητικά μέτρα, αν και δεν έλειψαν και τα πρόστιμα σε γνωστά μπαρ της Χώρας. "Τα μαγαζιά στην πλειονότητά τους έδειξαν να προσαρμόζονται σταθερά στα μέτρα, αν και τέλη Ιουλίου η αστυνομία και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε έρθει από την Αθήνα, επέβαλλαν πρόστιμα σε 4-5 καταστήματα στη Χώρα, καθώς παρατηρήθηκε ότι εξυπηρετούσαν περισσότερο κόσμο από ότι επιτρέπονταν. Έκλεισαν για 10 ημέρες, πλήρωσαν το πρόστιμο και άνοιξαν ξανά. Γενικά όμως, τηρούνται τα μέτρα και η μουσική κλείνει στις 3 τα ξημερώματα σε όλα τα καταστήματα, εκτός από ένα που έχει ειδική άδεια".

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.