Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
24.04.2021, 14:28

Α. Σταύρου Kastelorizo GR: Ο δρόμος για το άνοιγμα της εστίασης δεν είναι εύκολος

Α. Σταύρου Kastelorizo GR: Ο δρόμος για το άνοιγμα της εστίασης δεν είναι εύκολος

Μετά το Πάσχα ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, γεγονός που έχει δημιουργήσει αισιοδοξία πως οι απώλειες του κλάδου θα μετριαστούν και θα αρχίσει μια περίοδος επανόδου στην κανονικότητα για τον κλάδο. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο Horeca Open ο Αντώνης Σταύρου, CEO της Kastelorizo Group, ο δρόμος δεν είναι εύκολος. 

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

"Η απόφαση μας αιφνιδίασε, καθώς έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί τουλάχιστον δέκα μέρες πριν. Το να ανοίξει η εστίαση δεν είναι εύκολο, ούτε μπορεί να γίνει σε επτά μέρες και μάλιστα σε ημέρες γιορτών. Οι δυσκολίες είναι σημαντικές και εντοπίζονται:

  • Στην οργάνωση του προσωπικού
  • Στην οργάνωση της κουζίνας
  • Στην εύρεση κατάλληλων προμηθευτών για τις πρώτες ύλες
  • Στους καθαρισμούς του χώρου και την απολύμανση"


INFO – KASTELORIZO GROUP
Καστελόριζο, Κηφισιά
Καστελόριζο Βάρκιζα
Ορίζοντες, Λυκαβηττός
Όμικρον, Κηφισιά
Ρακί Μεζέ, Καλλιθέα
Κ. Grill, Τζιτζιφιές
Μezze, Γλυφάδα
Ramino, Γλυφάδα
K. Grill, Βούλα
Ζουμπουρλού, Ψυρρή
Omnivore, Πλ. Αγίας Ειρήνης

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
"Θεωρώ πως τον πρώτο καιρό θα παρατηρηθεί αύξηση της κατανάλωσης στην εστίαση. Αυτή ωστόσο δεν θα είναι μεγάλη, καθώς υπάρχουν προβλήματα. Δεν υπάρχει μεγάλο διαθέσιμο εισόδημα στους καταναλωτές. Επομένως, πιο αυξημένη κατανάλωση θα δούμε στα σουβλάκια, τα fast food και τις καφετέριες. Αντίθετα, στα πιο premium εστιατόρια δεν θα υπάρξει τρομερή άνοδος", εκτιμά ο ίδιος. 

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τέλος, ο κ. Σταύρου υπογραμμίζει πως, "κομβικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών διαδραματίζει η παροχή υπηρεσιών με ασφάλεια, υπευθυνότητα και αυξημένη υγιεινή. Πλέον, οι καταναλωτές στρέφουν το βλέμμα τους στην ασφάλεια ενός χώρου, από το αν διαθέτει ηλεκτρονικό ή μιας χρήσης μενού, αν γίνεται ανέπαφη παραγγελία, αν διαθέτει απολυμαντικά, πιρούνια μιας χρήσης και βεβαίως το προσωπικό να είναι ομοιογενές και να τηρεί τα μέτρα".