Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.07.2021, 11:05

H Hard Rock Cafe συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα – Τα σχέδια για το Ελληνικό

H Hard Rock Cafe συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα – Τα σχέδια για το Ελληνικό

Με πολλές δυσκολίες ξεκίνησε η χρονιά για την Hard Rock Café στην Ελλάδα, όπως αναφέρει στο FnB Daily ο Γενικός Διευθυντής, Σταμάτης Τσαμτσουκάκης, συμπληρώνοντας ότι η αλυσίδα μπήκε στο 2021 μετά από μια χρονιά προκλήσεων.
Συγκεκριμένα, η Hard Rock Café, οι πωλήσεις της οποίας παραδοσιακά βασίζονται κατά 90% στον τουρισμό, προχώρησε στο delivery, ενώ μπήκε και στο online κανάλι, ξεκινώντας συνεργασίες με ordering platforms, όπως το efood και η Wolt, με σκοπό να στηρίξει τον τζίρο της.

Κάθε μέρα και καλύτερα

"Η χρονιά ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες για όλους, αλλά το θετικό είναι ότι υπήρχε μια ιδιαίτερη και πολύ καλή κρατική ενίσχυση σε διάφορους τομείς, στο εργασιακό ή στο οικονομικό κομμάτι", σημείωσε, προσθέτοντας ότι η παρουσία στο online κανάλι λειτούργησε περισσότερο ως ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, παρά ως βασικό εργαλείο ενίσχυσης του τζίρου.
"Δεν μπορείς να είσαι εκτός αγοράς, γι’ αυτό ανοίξαμε και εμείς αυτά τα κανάλια διανομής", συμπληρώνοντας ότι στα σχέδιά της Hard Rock Café είναι και η επέκταση στο online κανάλι, μπαίνοντας και σε νέες delivery platforms.
“Εδώ και δύο μήνες, που επαναλειτούργησε η εστίαση, κάθε μέρα είναι και καλύτερη από την προηγούμενη".

Έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας

Η αλυσίδα παγκοσμίου φήμης εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2015, εγκαινιάζοντας το πρώτο της κατάστημα στο Μοναστηράκι. Μέχρι σήμερα διαθέτει δύο επιπλέον boutique, με το δεύτερο pop up κατάστημα να ανοίγει στον Πειραιά πριν λίγες ημέρες.
"Αρχικά, η εταιρεία στόχευε στο να ανοίξει ένα εστιατόριο – café bar, αλλά μπαίνοντας στην ελληνική αγορά, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Έτσι, η εταιρεία πραγματοποίησε επιπλέον επενδύσεις σε μικρά καταστήματα, εστιάζοντας στον τουρισμό κρουαζιέρας".

Ξεπέρασαν το €1,5 οι επενδύσεις το 2015

Όπως τόνισε ο κ. Τσαμτσουκάκης, η εταιρεία, που συνολικά έχει επενδύσει πάνω από €1,5 εκατ. στην ελληνική αγορά,  είναι έτοιμη να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και μετά το πέρας της πανδημίας, δηλώνοντας παρούσα και στο project του Ελληνικού.
"Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το project συνολικά. Εάν δηλαδή φτιαχτούν malls και εμπορικά κέντρα, ίσως να υπάρχει και για εμάς ενδιαφέρον", υπογράμμισε.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.