Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.07.2021, 17:56

Το πρώτο του ξενοδοχείο εξαγοράζει το fund του Νίκου Καραμούζη

Το πρώτο του ξενοδοχείο εξαγοράζει το fund του Νίκου Καραμούζη

Την επέκτασή του στην τουριστική αγορά των Δωδεκανήσων ετοιμάζεται να ανακοινώσει - σύμφωνα με πληροφορίες του BnB Daily - το επενδυτικό κεφάλαιο του Νίκου Καραμούζη, SMERemediumCap. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκεται προ της οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά των υποχρεώσεων υπερχρεωμένου πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος – μπουτίκ, στα βόρεια της περιφέρειας.

Με σημαντικό discount η εξαγορά - Πωλητής η Pimco
Η ονομαστική αξία του δανείου είναι της τάξης των €18 εκατ., αλλά η συμφωνία θα γίνει με σημαντικό discount. Πωλητής είναι η Pimco, ενώ τη διαχείριση του δανείου είχε αναλάβει η Qualco. Η αρχική απαίτηση ανήκε στη Eurobank, η οποία όμως προχώρησε στην εκποίησή της στην Pimco.
Υπενθυμίζεται πως το το επενδυτικό fund του Νίκου Καραμούζη συγκέντρωσε πρόσφατα επιπλέον κεφάλαια €38 εκατ. και πλέον διαχειρίζεται €142,5 εκατ., με σκοπό να τα επενδύσει σε ελληνικές μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Στα τρόφιμα η πρώτη επένδυση

Η πρώτη επένδυση του επενδυτικού κεφαλαίου, στην οποία αναφέρθηκε το FnB Daily  έγινε στην εταιρεία φρέσκων φρούτων, Krop, με έδρα την Άρτα, τον Μάρτιο,. Η Krop παράγει και εξάγει περίπου 25 εκατομμύρια κιλά φρούτων ετησίως, συμπεριλαμβανομένων εσπεριδοειδών, καρπουζιών και ακτινίδιων. Είναι μια 100% εξαγωγική εταιρία, που εξυπηρετεί διεθνείς αλυσίδες supermarket στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.