Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.07.2021, 11:13

Στο HoReCa εστιάζει η Alexandrion Wines & Spirits που μπαίνει στα αλκοολούχα

Στο HoReCa εστιάζει η Alexandrion Wines & Spirits που μπαίνει στα αλκοολούχα

Στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στην κατηγορία των αλκοολούχων μπαίνει η Alexandrion Wines & Spirits, μέλος του oμίλου Alexandrion, αναλαμβάνοντας την εισαγωγή, διανομή και προώθηση αλκοολούχων ποτών και κρασιών σε όλη την επικράτεια.
Όπως πληροφορούμαστε, έχει, ήδη, ξεκινήσει η τοποθέτηση των προϊόντων που έχει η εταιρεία στο portfolio της, με στόχο να αυξηθεί η διανομή τους κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δωδεκάνησα και Κρήτη, ενώ, στόχος είναι, μέχρι τέλος του έτους, να είναι σε όλη την Ελλάδα.
"Υπάρχει δυνατότητα κάλυψης για όλη την Ελλάδα", εξηγούν πηγές της εταιρείας στο horecaopne.com.

Oι 3 πυλώνες για το HoReCa

Τα προϊόντα της Alexandrion Wines & Spirits, τα οποία στο retail κοστολογούνται €30- €35, τοποθετούνται και στο HoReCa. Οι 3 πυλώνες της εταιρείας είναι οι εξής:
 • Εισαγωγή και προώθηση προϊόντων 
 • Συνεργασία με νέα ανερχόμενα brands από όλο τον κόσμο για αποκλειστική διανομή
 • Πιο στοχευμένη προσέλκυση στον τουριστικό τομέα

"Το λιανεμπόριο, οι κάβες και τα e-shops έχουν δείξει σημαντική αύξηση για premium ποτά, αλλά θα λέγαμε ότι η εστίαση είναι το βασικό κανάλι, μιας και συνεισφέρει πάνω από 60% στον κλάδο των αλκοολούχων γενικά, ενώ στα premium, το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 80%".

Γιατί στην Ελλάδα;

Όπως μας αναφέρουν, δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος έχει παρουσία στην Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης και "πλέον επιστρέφει στην πατρίδα του".
Επισημαίνουν δε, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή διαπιστώθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την ελληνική αγορά, στην κατηγορία των premium προϊόντων.

Ο Όμιλος
O όμιλος Alexandrion, με θυγατρικές σε Ρουμανία, Κύπρο, Βραζιλία, ΗΠΑ, στήριξε την επέκταση στην Ελλάδα, που, όπως μας αναφέρουν οι ίδιες πηγές, "το ύψος της επένδυσης ήταν αρκετά υψηλό και είναι η τελευταία μεγάλη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος".
Σημειώνεται ότι ο Alexandrion εξάγει σε πάνω από 50 χώρες, ενώ οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται στην Ρουμανία, θεωρούνται από τις πιο σύγχρονες στην ΝΑ Ευρώπη.

Οι επόμενοι στόχοι
Σημειώνεται ακόμη ότι, η Alexandrion Wines & Spirits, μετά την είσοδό της στην ελληνική αγορά επικεντρώνεται στην προώθηση της καμπάνιας έναρξης της εμπορικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, ενώ εστιάζει και στην αύξηση του brand awareness.


Αύξηση portfolio
Η εταιρεία, που ξεκινά με την αποκλειστική εκπροσώπηση 23 διεθνών οίκων, σε 18 κατηγορίες προϊόντων και συνολικά 54 brands, εξετάζει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία με ελληνικά brands, των οποίων τη διανομή θέλει να αναλάβει.
Στο portfolio της Alexandrion Wines & Spirits ξεχωρίζουν διεθνή προϊόντα, που αποκλειστικά εκπροσωπεί, όπως:
 • Chopin Vodka
 • De Kuyper
 • Acqua Bianca
 • LEOS Mastiha Spirit
 • Equiano
 • Brockman’s
 • Lyre’s Non Alcoholic Spirits
 • Nicolas Feuillatte

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.