Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.07.2021, 16:27

Samba Cafe: Νέο κατάστημα στους Αμπελόκηπους - Εστιάζει στο HoReCa

Samba Cafe: Νέο κατάστημα στους Αμπελόκηπους - Εστιάζει στο HoReCa

Το δεύτερο κατάστημά της ετοιμάζει να ανοίξει στους Αμπελόκηπους η Samba Café του Κώστα Καλαφατά, που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία καφέ υψηλής ποιότητας από Κεντρική Αμερική, Βραζιλία και Ινδία και έχει ως βασικό κανάλι το HoReCa.
"Για την ώρα, δεν μας ενδιαφέρει η λιανική, είμαστε προσανατολισμένοι στο HoReCa και εκεί εστιάζουμε", αναφέρει στο FnB Daily ο κ. Καλαφατάς.

Επέκταση σε Β. Ελλάδα και Κρήτη μέχρι τέλος του έτους 
Η Samba Café, που ιδρύθηκε το 1979, έχει παρουσία σε περίπου 300 σημεία πανελλαδικά. Για την ώρα, διαθέτει εταιρικό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και στοχεύει στην επέκταση του δικτύου των συνεργασιών της, προσθέτοντας σε αυτό, 50 σημεία επιπλέον, σε όλη την Ελλάδα.
"Θέλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη παρουσία στην Β. Ελλάδα, όπως επίσης και στην Κρήτη, να μπούμε σε Ρέθυμνο και Χανιά", αναφέρει ο κ. Καλαφατάς, ο οποίος σημειώνει ότι, "φιλοσοφία της εταιρείας είναι να κάνει τη σωστή επιλογή συνεργατών και να διατηρήσει την ποιότητα, σε προϊόντα και υπηρεσίες. Δεν μας ενδιαφέρει να πουλάμε αλόγιστα, θέλουμε να βρισκόμαστε σε σημεία που αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία της εταιρείας".

Info - Εξαγωγές 
Κύπρος
Βουλγαρία
Ρουμανία
Πολωνία
%τζίρου: 5%

kalafatas
Κώστας Καλαφατάς, CEO, Samba Cafe


Έμφαση στην εγχώρια αγορά
Στα σχέδια της εταιρείας δεν είναι η ανάπτυξη του δικτύου του εξωτερικού, αλλά η ενίσχυση της παρουσίας στην εγχώρια αγορά, όπως επίσης και η προσέλκυση πελατών με υψηλότερο εισόδημα. "Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην Ελλάδα", υπογραμμίζει.

Συνεργασία με τη Wolt
Με την πανδημία να πιέζει τους τζίρους της, η Samba εστίασε την περασμένη χρονιά στην ανάπτυξη του online καναλιού, μπαίνοντας στην Wolt, αλλά και ενισχύοντας το e-shop της, το οποίο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αλυσίδας, διατηρεί μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, με τον espresso να είναι πρώτος σε ζήτηση.

Έως 40% η μείωση το 2020

Το 2020, η εταιρεία κατέγραψε μείωση τζίρου της τάξης του 35-40% και, όπως μας αναφέρει ο κ. Καλαφατάς, το τρέχον έτος εξελίσσεται ανοδικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία για ανάπτυξη που, ίσως, να αγγίξει τα νούμερα του 2019, χρονιά, κατά την οποία η εταιρεία ήταν στο +15%, σε σχέση με το 2018.


Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.