Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.07.2021, 11:00

Επιπλέον 7.473 αιτήσεις στο πακέτο στήριξης για εστίαση

Επιπλέον 7.473 αιτήσεις στο πακέτο στήριξης για εστίαση

Την ένταξη επιπλέον 7.473 αιτήσεων για τη Δράση "ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ" συνολικής δημόσιας δαπάνης €68,8 εκατ. ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στην εν λόγω Δράση του ΕΠΑνΕΚ πριν από λίγες ημέρες είχαν ενταχθεί ακόμα 1.0014 επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, πλέον ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων πράξεων φτάνει τις 9340 συνολικής δημόσιας δαπάνης €94,7 εκατ, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται και για τις άλλες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων καθώς ήδη πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί σε ενταγμένες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δράση αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19, με την προμήθεια πρώτων υλών, απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

Το πρόγραμμα "ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ" θα είναι ανοικτό για αιτήσεις έως και 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.