Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.07.2021, 12:59

Ανακάμπτει ο high end τουρισμός – Οι πρώτες αφίξεις

Ανακάμπτει ο high end τουρισμός – Οι πρώτες αφίξεις

Ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης καταγράφει ο high end τουρισμός, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Horeca Open  αρκετά είναι τα resort τα οποία είναι fully booked μέχρι και τον Οκτώβριο.
Όπως μας αναφέρουν πηγές με γνώση η πανδημία και το lockdown, είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των δαπανών, με την άρση των μέτρων να δίνει το «πράσινο φως», για luxury διακοπές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θα εκμεταλλευτούν μια ενδεχόμενη παράταση της σεζόν και θα ταξιδέψουν και τον Νοέμβριο.

H Ελλάδα προορισμός high end τουριστών

Την συγκεκριμένη τάση μας επιβεβαιώνει γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου ο οποίος φιλοξενεί στα ξενοδοχεία του high end τουρίστες, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι η κατάλληλη αγορά για τέτοιου είδους επενδύσεις, καθώς πάντα θα είναι ψηλά στη λίστα οικονομικά εύρωστων ταξιδιωτών και οι ξενοδόχοι μπορούν και πρέπει να το εκμεταλλευτούν».


Στο επίκεντρο η ασφάλεια εξαιτίας της πανδημίας

Ωστόσο οι εκπρόπσωποι του κλάδου, τονίζουν την ανάγκη διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της θωράκισης του τουρισμού. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, με ανάρτησή του στο twitter, εφιστά την ρποσσοχή όλων, ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι κανόνες από όλους.
“Πρώτη φορά μετά από χρόνια που ασφαλής πρόβλεψη για τα φετινά τουριστικά έσοδα δεν μπορεί να γίνει. Το θετικό momentum μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαδεχθεί η ανασφάλεια και αντίστροφα. Ένα είναι βέβαιο: η πανδημία απαιτεί ασφαλείς συνθήκες ταξιδιών. Ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι”.
Ο επικεφαλής της Sani IKOS Ανδρέας Ανδρεάδης, με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει ότι «οι υγειονομικές αρχές της Ανδαλουσίας θα εμβολιάσουν εντός του Ikos Andalusia στην Marbella 22-25 Ιουλίου 500 περίπου κυρίως νέους εργαζόμενους. Προφανής διευκόλυνση που ενισχύει ιδιαίτερα την πρόθεση συμμετοχής. Γιατί δεν ξεκινάει το ίδιο η χώρα μας;».

Οι πρώτες αφίξεις

Την ίδια στιγμή, περίπου 2,3 εκατομμύρια τουρίστες έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα μέχρι τώρα, ενώ για ακόμη μια χρονιά, πρωταγωνιστεί η Γερμανία με 412.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, ενώ η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την αγορά της Πολωνίας, από όπου έχουν φτάσει μέχρι τώρα 202.000, όταν πέρυσι είχαν έλθει συνολικά 295.000, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα και στο μέλλον.
Σε ό,τι αφορά την αγορά των ΗΠΑ οι ελεύσεις τουριστών ανέρχονται σε 100.000 επισκέπτες προς την Ελλάδα.
Θυμίζουμε ότι το 2020 η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 78,2% και διαμορφώθηκε στα 7.406.000, έναντι 34.005.000 το 2019.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.