Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.07.2021, 17:31

Παραμένει στο HoReCa το O/PURIST

Παραμένει στο HoReCa το O/PURIST

Στο HoReca παραμένει το O/PURIST το ελληνικό gin που δημιούργησαν δέκα Έλληνες Βartenders, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Ποτοποιία Θωμόπουλος, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο Νίκος Καλογιάννης, Πρόεδρος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου – Ισίδωρος Αρβανίτης, με σκοπό να καλύψουν το κενό στην ελληνική αγορά gin, ακολουθώντας το παράδειγμα του mezcal και του Pisco από την Νότια Αμερική, παράγοντας ένα εκλεκτό απόσταγμα για τη σύγχρονη bar σκηνή και τη βάση για τη δημιουργία εξαιρετικών signature cocktails.
Το όνομα O/PURIST προκύπτει από τον αναγραμματισμό της λέξης Tsipouro, που αποτελεί το DNA του και πρόκειται για ένα premium προιόν διπλής απόσταξης από ποικιλίες:

  • Μαλαγουζιά
  • Ροδίτης
  • Ugni Blanc

τοπικών βοτάνων, φρούτων και μπαχαρικών.

REPOSITIONING ΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
Είναι η πρώτη φορά που το τσίπουρο γίνεται μοντέρνο, αλλά από άποψη:

• Concept
• Oνόματος
• Συσκευασίας
• Τρόπου παραγωγής

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
Όπως είχατε διαβάσει στο FnB Daily, "είναι ένα σύγχρονο international απόσταγμα”, σύμφωνα με την Co-Founder του Aegean Cocktails and Spirits, Ελένη Νικολούλια, που έχει αναλάβει και το marketing του brand. Το O/purist, που κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στην Γερμανία, παράγεται από την Ποτοποιία Θωμόπουλος, στην οποία διατηρεί το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών ο Νίκος Καλογιάννης, Πρόεδρος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου – Ισίδωρος Αρβανίτης.

ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ
Αν και στόχος της Ποτοποιίας Θωμόπουλος είναι η επέκταση της παρουσίας, "του πιο εύγευστου ελληνικού gin" στα bars χωρών του εξωτερικού, ωστόσο δεν είναι στα σχέδια η τοποθέτηση στη λιανική.
Όπως μας αναφέρουν πηγές με γνώση, πρόκειται για ένα gin, πάνω στο οποίο η Ποτοποιία Θωμόπουλος δουλεύει τα τελευταία 2,5 χρόνια, σε συνεργασία με bartenders και mixologists. "Νομίζουμε ότι έχουμε φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που είναι αρεστό. Είναι ένα ελληνικό gin πολύ εύγευστο".

INFO – BARTENDERS
Νίκος Ταχμαζής
Μάρφη Μπάλη
Χρήστος Χουσέας
Αλέξανδρος Γικόπουλος
Κώστας Ιγνατιάδης
Δημήτρης Κιάκος
Άρης Μακρής
Γιάννης Π. Πετρής
Θοδωρής Πύριλλος
Θάνος Προυναρούς


Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.