Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.07.2021, 15:26

Bροχή ακυρώσεων στη Μύκονο - Σε απόγνωση οι εστιάτορες

Bροχή ακυρώσεων στη Μύκονο - Σε απόγνωση οι εστιάτορες

Σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων προχωρούν οι τουρίστες που είχαν επιλέξει το νησί του Ανέμου για τις διακοπές τους. Αιτία είναι τόσο η αύξηση των κρουσμάτων στο νησί και κυρίως τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στο νησί των Ανέμων. Όπως αναφέρουν ξενοδόχοι στο Horeca Open, οι ακυρώσεις προέρχονται κυρίως από Βρετανούς, Ρώσους, Αμερικάνους και Ιταλούς, ενώ αρκετοί τουρίστες που βρίσκονται ήδη στο νησί επιλέγουν να πάνε είτε σε άλλα νησιά, είτε σε άλλες χώρες. Εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για ένα 15-20% ακυρώσεων στις κρατήσεις, ωστόσο είναι ακόμη νωρίς για να αποτιμηθεί η ζημιά στο νησί. 

Σε απόγνωση οι εστιάτορες

Το γεγονός πως δεν επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα δημιουργεί τις "ιδανικές" εκείνες συνθήκες προκειμένου να μην δουλέψουν τα ...μαγαζιά. Έτσι λοιπόν εστιάτορες αναφέρουν στο Horeca Open πως τα καταστήματά τους έχουν...αδειάσει και ζητούν τουλάχιστον να αφήσει η κυβέρνηση τη μουσική να...παίξει. Στην ουσία οι εστιάτορες θεωρούν πως είναι άδικα τα μέτρα που τους επιβάλλονται, καθώς για ορισμένους ανεγκέφαλους που διοργάνωναν κορονοπάρτι, πλήττεται η αγορά του νησιού. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου αναφέρουν -μεταξύ άλλων- πως «ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς» και ζητούν να τηρηθεί άμεσα «η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα».

«Ο Χαρδαλιάς διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό»

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η στάση ορισμένων ανεύθυνων/ ανεμβολίαστων δεν θα περιορίσει τα δικαιώματα των εμβολιασμένων. Είχε πει χαρακτηριστικά 'Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες'». Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως «λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των σωστών μέτρων για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης- μετά από πολυήμερες καθυστερήσεις και αφού η σεζόν κυλάει αμείλικτα για εμάς, τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους μας- έρχεται ο κ. Χαρδαλιάς και δυστυχώς διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

«Και αντ’ αυτού ανακοινώνεται πως επανέρχονται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων, εν μία νυκτί. Δεν θα σταθούμε στις ανυπολόγιστες ζημιές που μας προκαλεί η νέα αιφνιδιαστική απόφαση ( προμήθειες, προσωπικό, ακυρώσεις που θα επιφέρει), χτυπώντας την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας» τονίζουν σε άλλο σημείο.