Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.07.2021, 14:22

Σταδιακή ανάκαμψη στο HoReCa για την Avramar – Συνεχίζονται οι διακυμάνσεις στις τιμές

Σταδιακή ανάκαμψη στο HoReCa για την Avramar – Συνεχίζονται οι διακυμάνσεις στις τιμές

Πίεση στις πωλήσεις της ιχθυοκαλλιέργειας στο κανάλι HoReCa προκάλεσε η πανδημία, με την Avramar, την εταιρεία που προέκυψε από την ενοποίηση των Ανδρομέδα, Νηρέα Σελόντα και Περσεύς να ξεκινά το ταξίδι της στον κλάδο μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον.
Όπως μας αναφέρουν πηγές με γνώση, πέραν των γνωστών διακυμάνσεων στην αγορά των ψαριών που σχετίζονται με εποχικούς, αλλά και άλλους παράγοντες, προστέθηκε και η πανδημία, κατάσταση που επηρέασε τόσο τον κλάδο γενικότερα όσο και την Avramar.
Κατά τη διάρκεια αυτής σημειώθηκε αρνητική εξέλιξη των πωλήσεων σε όλες τις αγορές της, κυρίως λόγω της αναστολής λειτουργίας των χώρων εστίασης.

Κράτησε τις πωλήσεις το s/m
Ωστόσο, τα σούπερ μάρκετ παρέμειναν ανοιχτά και οι πωλήσεις της εταιρείας στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκαν, ειδικά στην Ισπανία, όπου σημειώθηκε πιο ισχυρή ανάπτυξη. Ωστόσο, αυτή η αύξηση του λιανικού εμπορίου δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τη μείωση της χονδρικής, ειδικά στα κανάλια HoReCA.

Προοπτικές στην κατανάλωση ψαριών
Η τρέχουσα κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, ειδικά στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, υπάρχουν ωστόσο πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη του κλάδου και, όπως εξηγούν πηγές της, υπάρχουν πολλές μελλοντικές δυνατότητες για την εταιρεία και την αποστολή της να φέρει τη Μεσόγειο στο τραπέζι των καταναλωτών.
«Είναι γεγονός ότι υπάρχει μία θετική μακροπρόθεσμη τάση στην κατανάλωση ψαριών ως μέρος υγιεινούς διατροφής που είναι θετική και συνεπής», επισημαίνουν

Σημάδια ανάκαμψης το 2021
Επιπλέον, το 2021 η αγορά δείχνει σημαντικά σημεία ανάκαμψης λόγω της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, αν και η αβεβαιότητα συνεχίζει να επικρατεί στον κλάδο.

Βελτίωσε την οικονομική της απόδοση
Η Avramar πατά ωστόσο σε γερές βάσεις, σε μια δυνατή εμπορική πολιτική και εκτεταμένη βάση πελατών που ενισχύουν την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσμενείς συνθήκες προκύψουν και της επιτρέπουν να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.
Άλλωστε, έχει ξεκινήσει το ταξίδι της το 2020 εν μέσω πανδημίας αλλά και φυσικών καταστροφών, όπως η καταιγίδα Gloria Ισπανία που οδήγησε σε απώλεια του 40% της παραγωγής και ο Ιανός στην Ελλάδα, ενώ αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.