Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.07.2021, 07:06

Από σήμερα μόνο καθήμενοι και εμβολιασμένοι σε εστίαση και ψυχαγωγία -Με app η είσοδος

Από σήμερα μόνο καθήμενοι και εμβολιασμένοι σε εστίαση και ψυχαγωγία -Με app η είσοδος

Νέα δεδομένα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 16 Ιουλίου, στα καταστήματα της εστίασης και τους χώρους διασκέδασης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται οι εμβολιασμένοι να επιστρέψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην κανονικότητα. Συγκεκριμένα από σήμερα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα,  λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις οι παραπάνω δραστηριότητες θα λειτουργούν ναι μεν με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό πελατών ή επισκεπτών Την ίδια ώρα, το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθήμενων, όπως είπε προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Επομένως, όλες οι δραστηριότητες ψυχαγωγίας, είτε σε ανοικτούς, είτε σε κλειστούς χώρους θα αφορούν αποκλειστικά καθήμενους και όχι όρθιους πελάτες.

 

ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης πρέπει πλέον να εφοδιαστούν με τρία σήματα, τα οποία θα τοποθετηθούν στα μαγαζιά ήδη από σήμερα. Ταυτόχρονα, οι έλεγχοι για τους εισερχόμενους θα γίνονται με τη νέα εφαρμογή -για iPhone και Android κινητά- «Covid Free GR» που παρουσίασε προ ημερών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.Τα τρία νέα σήματα που θα τοποθετούνται στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης και θα αφορούν τους κλειστούς χώρους είναι τα εξής:

  • «Χώρος Covid Free» - Αυτό το σήμα θα πιστοποιεί ότι όλοι οι εισερχόμενοι στον χώρο έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης.
  • Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό» - Το σήμα θα τοποθετείται σε καταστήματα όπου επιβεβαιωμένα έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό
  • «Μεικτός χώρος» - Οι εισερχόμενοι πρέπει να είναι ή εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ Covid (72 ωρών για PCR/μοριακό ή 48 ωρών για rapid test)