Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.07.2021, 06:33

Θετικοί οι εστιάτορες στα νέα μέτρα - Ανοίγουν 15.000 χώροι εστίασης

Θετικοί οι εστιάτορες στα νέα μέτρα - Ανοίγουν 15.000 χώροι εστίασης

Θετικοί εμφανίζονται οι επιχειρηματίες της εστίασης στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων μόνο για τους εμβολιασμένους. Όπως δηλώνει ο Γιάννης Λιάρος, πρόεδρος της ΕΠΟΕΣ το μέτρο αυτό δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν μετά από καιρό εστιατόρια που έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους. Πρόκειται για το 20% των εστιατορίων στη χώρα, δηλαδή 15.000 καταστήματα. Όπως ο ίδιος επισημαίνει το μέτρο για τους εμβολιασμένους, μετά από καιρό αποσαφηνίζει τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και δίνει τη δυνατότητα στους εστιάτορες να προβούν σε ελέγχους μέσω barcode. Ωστόσο, τονίζει πως "δεν πρέπει να μετατραπούμε σε διαχειριστές προσωπικών δεδομένων και χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση". Στους κερδισμένους του μέτρου για τους εσωτερικούς χώρους είναι επίσης εστιατόρια που λειτουργούν σε αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. 

Παρόμοια στάση τηρεί και ο Αντώνης Σταύρου, ιδιοκτήτης του Kastelorizo Group.Όπως αναφέρει τα νέα μέτρα πρέπει να γίνουν σεβαστά από όλους και οδηγούν την εστίαση σε μία εποχή κανονικότητας. Ο ίδιος εκφράζει την πεποίθησή του πως με την ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος, οι περισσότεροι πελάτες θα είναι εμβολιασμένοι, ενώ όσοι ακόμη διαστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, θα αναγκαστούν προκειμένου να διασκεδάσουν.