Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.07.2021, 10:12

Marina Tower: Μεγάλο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων για μια… θέση στον ουρανοξύστη

Marina Tower: Μεγάλο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων για μια… θέση στον ουρανοξύστη

Γύρω στα €250 εκατ. εκτιμάται ότι θα κυμανθεί συνολικός προϋπολογισμός του Marina Tower, ενώ, σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Αυτό προκύπτει από απαντήσεις που έδωσε στο site η διοίκηση, σε ερωτήματα που τέθηκαν γύρω από το project.
“Βρισκόμαστε στο στάδιο εκπόνησης των μελετών, με στόχο την κατάθεσή τους προς αδειοδότηση εντός του 2022. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση κατασκευής του έργου”, ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα διαμερίσματά του έχει ξεκινήσει, μέσω του website του Ελληνικού και ήδη, διαπιστώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Σημειώνεται ότι είναι live και το website του Marina Tower (theellinikonmarinatower.com), όπου το κοινό μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες και την ειδική φόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την εταιρεία.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ 
Σχετικά με τα έργα του ουρανοξύστη, η Lamda Development πρόκειται να διενεργήσει διαγωνισμό για την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας ή κοινοπραξίας που θα αναλάβει την ανέγερση του Marina Tower. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανέγερση ψηλών κτιρίων αντιστοίχου ποιότητας και προδιαγραφών.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ
Επισημαίνεται ότι η Foster + Partners εκπόνησε το masterplan του έργου του Ελληνικού και διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας μελετητών για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών. Είναι, επίσης, αρχιτέκτονας και επικεφαλής της ομάδας μελετητών για το Marina Tower. 
Η ομάδα μελέτης για τον ουρανοξύστη περιλαμβάνει, επίσης:

  • Την Buro Happold (σύμβουλοι μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων)
  • Την Faithful & Gould (σύμβουλοι μηχανικοί)
  • πλήθος άλλων συμβούλων μηχανικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλων των ειδικοτήτων

ώστε οι μελέτες να είναι πλήρεις και σύμφωνες με τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα μας και διεθνώς, για αυτού του είδους τα κτίρια. Σημειώνεται ότι, για κάθε ανάπτυξη, προκηρύσσεται ξεχωριστός διαγωνισμός, με συμμετοχή διαφορετικών αρχιτεκτονικών γραφείων / μελετητικών σχημάτων. Έτσι, στην επόμενη παρουσίαση της Lamda για το Marina Galleria, θα ανακοινωθεί διαφορετική ομάδα μελετητών.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 
Για το big project του Ελληνικού, κατά τη διάρκεια κατασκευής του οποίου θα απασχοληθούν περίπου 10.000 άτομα σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η διοίκηση της Lamda Development επισήμανε ότι έχουν ήδη, ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες. Από τα πρώτα έργα που θα ξεκινήσουν, είναι το κτίριο για ΑΜΕΑ, στην περιοχή κοντά στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπως και το κέντρο ενημέρωσης κοινού, που θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Εντός του επόμενου διαστήματος, πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών, όπως το πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς και τα έργα στο παράκτιο μέτωπο 3,5 χλμ., που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας παραλίας μήκους 1 χλμ, ανοιχτής σε όλους. Παράλληλα, θα προχωρήσουν τα έργα δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου, μεγάλο τμήμα του οποίου θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετία. Στα επόμενα δύο χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, την τμηματική ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα είναι προσβάσιμες στους πολίτες.

Μάκης Αποστόλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: BnB Daily