Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.07.2021, 15:45

Εθνική Πινακοθήκη: Ο Μποτρίνι αναλαμβάνει το εστιατόριο – Σύμβαση με την Βενέτης

Εθνική Πινακοθήκη: Ο Μποτρίνι αναλαμβάνει το εστιατόριο –  Σύμβαση με την Βενέτης

Σύμβαση με την Εθνική Πινακοθήκη υπέγραψε η εταιρεία Βένετη, βάση της οποίας αναλαμβάνει το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του ανακαινισμένου κτηριακού συγκροτήματος που εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου του 2021, όπως είχατε διαβάσει στο FnB Daily από τις 28 Ιανουαρίου.

Ιλισός και Παρθένης οι νέες ονομασίες των χώρων εστίασης
Το νέο αναψυκτήριο θα λέγεται «Ιλισός» καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού ενώ το εστιατόριο θα φέρει το όνομα «Παρθένης» προς τιμή του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη. Στα ηνία του νέου εστιατορίου θα είναι ο διακεκριμένος Σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Όπως είχατε διαβάσει στο FnB Daily στις 5 Φεβρουαρίου στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση των χώρων εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης που προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου, η προσφορά της εταιρείας Βενέτη υπερείχε κατά 80% σε σχέση με τη δεύτερη καλύτερη.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η εταιρεία Βενέτη μισθώνει:
• το εστιατόριο 208,85 τ.μ. στον Γ’ όροφο του δεύτερου κτηρίου με πανοραμική θέα της Αθήνας
• το αναψυκτήριο στο ισόγειο του πρώτου κτηρίου, με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κτηριακού συγκροτήματος.
Το αναψυκτήριο έχει συνολικά εσωτερικούς χώρους 278,65 τ.μ. και εξωτερικούς χώρους 281,50 τ.μ.

pinakothiki1 1

Ταυτόχρονη λειτουργία με την Πινακοθήκη
Το αναψυκτήριο «Ιλισός» και το εστιατόριο «Παρθένης» θα λειτουργούν ταυτόχρονα κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Οι δύο χώροι όμως μπορούν να λειτουργούν και πέραν του ωραρίου της Πινακοθήκης, καθώς διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους.
Βάση της σύμβασης, η εταιρεία Βενέτη θα παρέχει επίσης κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις τρίτων στους χώρους της Πινακοθήκης.
Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται στα πέντε χρόνια και η έναρξη λειτουργίας των δύο χώρων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

pinakothiki2 1