Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.06.2021, 03:28

Eπιχειρηματίες εστίασης: Δύσκολα εφαρμόσιμο το μέτρο για covid free καταστήματα

Eπιχειρηματίες εστίασης: Δύσκολα εφαρμόσιμο το μέτρο για covid free καταστήματα

Τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις συνθήκες εκείνες υπό τις οποίες θα μπορούν να λειτουργούν covid free καταστήματα, αναμένει ο κλάδος της εστίασης. Σε ό,τι αφορά στην εστίαση πληροφορίες αναφέρουν πως η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης (εστιατόρια και μπαρ) θα γίνεται με αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού, το οποίο θα αποτελεί το ψηφιακό πιστοποιητικό με τον κωδικό QR. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα θελήσουν να επιβάλλουν περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους προικειμένου να αποφευχθεί ένα νέο lockdown. Το σενάριο που εξετάζεται είναι οι ίδιες επιχειρήσεις εστίασης να σκανάρουν με μια ειδική εφαρμογή που θα κατεβάζουν από το gov.gr στο κινητό τους τον κωδικό QR του πιστοποιητικού εμβολιασμού των πελατών και εφόσον ο πελάτης έχει εμβολιαστεί πλήρως να ανάβουν το «πράσινο φως» για την είσοδό του στο κατάστημα χωρίς περιορισμούς.

Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ο πρόεδρος του Bareca και ιδιοκτήτης εστιατορίων, Νεκτάριος Νικολόπουλος δηλώνει στο Horeca Open ότι ορισμένοι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να γίνουν covid free καταστήματα, ωστόσο πρέπει να υπάρξουν κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με το εν λόγω μέτρο. "Πώς θα γίνονται οι ελέγχοι, από ποιούς και ποιος θα φέρει την ευθύνη για την περίπτωση που ένας πελάτης έχει το barcode κάποιου άλλου;" διερωτάται ο ίδιος, προσθέτοντας πως "το μέτρο αυτό δεν πρέπει να μεταβάλλει τους επιχειρηματίες εστίασης σε αστυνομικούς" και προσθέτει "πως πρέπει να ακολουθείται από σημαντικά κίνητρα όπως το άνοιγμα εσωτερικών χώρων". 

Α.ΣΤΑΥΡΟΥ: ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ COVID-FREE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Από τη μεριά του ο CEO του Kastelorizo Group, Αντώνης Σταύρου σημειώνει ότι το μέτρο αυτό που απεργάζεται η κυβέρνηση δεν πρόκειται στην πράξη να εφαρμοστεί. Ο ίδιος τονίζει ότι δεν γίνεται να ρισκάρουν οι επιχειρηματίες της εστίασης να χάσουν κόσμο και δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι τον έλεγχο. Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνει η δημοτική αστυνομία να κάνει ελέγχους πολιτών έξω ή μέσα στα μαγαζιά προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι.