Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.06.2021, 11:59

Στην Brown τα 4 ξενοδοχεία του Τσακίρη στο κέντρο της Αθήνας

Στην Brown τα 4 ξενοδοχεία του Τσακίρη στο κέντρο της Αθήνας

Κοντά στον στόχο της απόκτησης και λειτουργίας 24 ξενοδοχείων, με συνολική δυναμικότητα 2.100 δωματίων στην Ελλάδα, βρίσκεται η Brown Hotels.

Ικανοποιητικό το τίμημα
Η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία εξαγόρασε τα τέσσερα αθηναϊκά ξενοδοχεία, συμφερόντων του ομίλου της οικογενείας Γιώργου Τσακίρη, ευρύτερα γνωστού από την θητεία του στη διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ). Λεπτομέρειες για το τίμημα δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά εκτιμάται από την αγορά πως έγιναν σε λίαν ικανοποιητική, για τον πωλητή, τιμή.
Η Brown Hotels που υποστηρίζεται από την επίσης, ισραηλινών συμφερόντων, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, εταιρεία real estate, Aroundtown SA, απέκτησε:

  • Το τετράστερο, Museum Hotel, με δυναμικότητα 79 δωματίων και 7 σουιτών, πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Το τριών αστέρων, Μy Athens, στον Κεραμικό, με 55 δωμάτια
  • Το τετράστερο, Kubic Smart Hotel, με δυναμικότητα 56 δωματίων
  • Το τετράστερο, Πυθαγόρειο, 56 δωματίων, του οποίου η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

 

Τι θα ελέγχει στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου

Στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, η Brown Hotels ελέγχει επίσης, το Acropol, το Dave Red Athens, το πρώην La Mirage (Lighthouse Athens), το Sans Rival, μια ακόμη μονάδα στην Θεμιστοκλέους, αλλά και το Villa Brown στην Ερμού.
Επικεφαλής, ιδρυτές και συνιδιοκτήτες της Brown Hotels, που ιδρύθηκε το 2010, είναι ο Leon Avigad και ο Nitzan Perry, οι οποίοι, τόσο στο Τελαβίβ και την Ιερουσαλήμ, όσο και στην Ελλάδα και την Κροατία, μετατρέπουν υποβαθμισμένα, αστικά κυρίως, κτίρια σε καινοτόμους χώρους φιλοξενίας.