Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
07.06.2021, 15:59

Κορωνάκης: Εξώδικο για τα... κορωνοπάρτι στην Μύκονο

Κορωνάκης: Εξώδικο για τα... κορωνοπάρτι στην Μύκονο

Εξώδικο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπέβαλε o δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης, Νομικός Σύμβουλος του σωματείου BaReCa, ο οποίος εκπροσωπεί και πολλές επιχειρήσεις εστίασης, με αφορμή τη διεξαγωγή πάρτι, τα οποία γίνονται σε βίλες της Μυκόνου εν μέσω πανδημίας.
Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, το οποίο έχει στην κατοχή του το horecaopen.gr, τα πάρτι στις βίλες στην Μύκονο ξεκίνησαν το 2019, ωστόσο πέρυσι, αλλά και φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία στους χώρους εστίασης, έχουν γνωρίσει μεγάλη άνθηση.

Το..πάρτι συνεχίζεται
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, "οι βίλες αυτές, λειτουργούν εν τω πράγματι ως Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, χωρίς να κατέχουν καμία άδεια, αλλά και χωρίς να ελέγχονται από καμία αρμόδια Αρχή.
Δεν ελέγχονται, ούτε από το Υγειονομικό, ούτε από την Πυροσβεστική, ούτε από την ΑΑΔΕ, ούτε από την Επιθεώρηση Εργασίας. Δεν υπάρχουν φορολογικά παραστατικά, στοιχεία για καμία συναλλαγή μεταξύ των διοργανωτών και των πελατών, αλλά και ούτε μεταξύ των προμηθευτών και όσων συνεργάζονται με τους διοργανωτές και εργάζονται για τους διοργανωτές. Επειδή οι βίλες που πραγματοποιούν τα πάρτι συχνά είναι ίδιες, συμμέτοχοι στο "κόλπο" είναι και κάποιοι ιδιοκτήτες βιλών. Όταν προβεί κάποιος σε καταγγελία ή αυτεπάγγελτα η αστυνομία πραγματοποιήσει έλεγχο, επειδή προστατεύονται από το οικιακό άσυλο, η αστυνομία έχει το ρόλο του θεατή, παραμένοντας και περιμένοντας εκτός της βίλας. Στην καλύτερη περίπτωση, η αστυνομία παίρνει στο αυτόφωρο τον προσωρινά υπεύθυνο (τον αυτοφοράκια) και το πάρτι συνεχίζεται".

Υγειονομική βόμβα
Ο κ. Κορωνάκης τονίζει στο εξώδικο, ότι τα πάρτι αυτά, διεξάγονται, είτε σε ιδιωτικές βίλες, οπότε και προστατεύονται από το οικιακό άσυλο, είτε σε βίλες που διαθέτουν σήμα ΕΟΤ και λειτουργούν ως τουριστικά καταλύματα, "είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν στην ανεξέλεγκτη περαιτέρω διάδοση της πανδημίας, δημιουργείται και αθέμιτος ανταγωνισμός με επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, που είτε λειτουργούν, εφαρμόζοντας τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε τελούν εκ του νόμου σε αναστολή λειτουργίας".

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.