Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.05.2021, 15:02

Άνοιξε μόνο το 10% των ξενοδοχείων - Γιατί κρατούν στάση αναμονής οι ξενοδόχοι

Άνοιξε μόνο το 10% των ξενοδοχείων - Γιατί κρατούν στάση αναμονής οι ξενοδόχοι

Για τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου μεταθέτουν οι φορείς και επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας τις εκτιμήσεις τους για σημαντικές ροές τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές του εξωτερικού.
Όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν αναβάλλει το άνοιγμα των μονάδων τους για τα μέσα Ιουνίου.

Όπως εξηγεί αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι
• ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στις κύριες αγορές του ελληνικού τουρισμού, όπως Αγγλία-Γερμανία-Ρωσία-Σκανδιναβία
• οι κρατήσεις για το επόμενο διάστημα είναι λίγες στα ξενοδοχεία
• οι Tour Operators ζητάνε συνεχώς μειώσεις στις τιμές
• έρχονται Ελλάδα με ελάχιστους επισκέπτες στις πτήσεις τους.

Σύμφωνα με την κα. Τετράδη είναι αδήριτη ανάγκη η Ελλάδα να γίνει πράσινη στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC, αφού όπως εξηγεί, ο διεθνής ταξιδιώτης που θα θελήσει άμεσα να ταξιδεύσει επιλέγει προορισμό, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν σε κάθε χώρα.

Σε αναμονή για την 7η Ιουνίου – Τι θα γίνει με Βρετανία
Ημερομηνία σημαντική καταγράφεται η 7η Ιουνίου, όπου στη Μεγάλη Βρετανία, θα ανακοινωθεί μεταξύ άλλων αν η Ελλάδα από πορτοκαλί γίνει πράσινη για τους Βρετανούς.