Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.05.2021, 22:03

Ξενοδοχεία: Ενισχύουν το menu για να...κρατήσουν τους τουρίστες

Ξενοδοχεία: Ενισχύουν το menu για να...κρατήσουν τους τουρίστες

Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει οι επιχειρηματίες της εστίασης προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τους τουρίστες που θα κλείσουν δωμάτιο. Η "μάχη" όμως δεν δίνεται σε αυτό το μέτωπο, όσο και να τους κρατήσουν μέσα στα ξενοδοχεία. Η πανδημία του κορωνοϊού εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των κρατήσεων για τα "all inclusive" ξενοδοχεία, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι τουρίστες ίσως προτιμήσουν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο, από το να κυκλοφορήσουν πολύ σε εξωτερικούς χώρους. "Στο ξενοδοχείο προσπαθούμε να παρέχουμε περισσότερες υπηρεσίες. Και μέσα σε αυτές που αναβαθμίζουμε εντάσσεται το μενού του εστιατορίου. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο να παρέχουμε ένα πλήρες πακέτο στους τουρίστες αφενός και αφετέρου να μείνουν και να καταναλώσουν μέσα στο ξενοδοχείο" δηλώνει στο Horeca Open  o Αλέξανδρος Συνετός, ιδιοκτήτης του Aelos Boutique Hotel στη Ζάκυνθο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Χρήστος Καλλιακάτσος, ιδιοκτήτης του NIkopolis στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επισημαίνει πως "ο εμπλουτισμός του menu των εστιατορίων αποτελεί μια επιλογή που πολλοί ξενοδόχοι ακολουθούν, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την κατανάλωση μέσα στο ξενοδοχείο". 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Ο στόχος για τουριστική κίνηση έως το 50% του 2019 μοιάζει σήμερα ανέφικτος. Οι πληρότητες στα περισσότερα μέρη (εκτός Κρήτης) αγγίζουν το 20-30%, ωστόσο όπως σημειώνουν οι δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, "το προσεχές διάστημα και μετά τα μέσα Ιουνίου, πιστεύουμε πως θα αυξηθούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και έτσι ίσως φτάσουμε το 40-50% της τουριστικής κίνησης". Η πορεία του κλάδου θα εξαρτηθεί από δύο κυρίως αποφάσεις. Το άνοιγμα της αγοράς της Μεγάλης Βρετανίας και το αντίστοιχο άνοιγμα της αγοράς της Γερμανίας, καθώς αυτές οι δύο αγορές είναι από τις κύριες της εγχώριας τουριστικής αγοράς.