Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.05.2021, 13:35

Τουριστικές startups: Έτσι θα πάρετε χρήματα από τον 4ο κύκλο του CapsuleT

Τουριστικές startups: Έτσι θα πάρετε χρήματα από τον 4ο κύκλο του CapsuleT

Άνοιξε από την Τρίτη 25 Μαΐου η περίοδος αιτήσεων για την ένταξη νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, στον 4ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Πρόκειται για τον πρώτο ελληνικό επιταχυντή αποκλειστικά για τουριστικές startups που έχει δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Γιατί να επιλέξετε το ΞΕΕ και το CapsuleT

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η ομάδα του CapsuleT στηρίζουν ενεργά την ελληνική startup σκηνή του τουρισμού μέσα από επιμέρους δράσεις και συμβουλευτική καθοδήγηση από αξιόλογα μέλη της τουριστικής αγοράς, ξενοδόχους καθώς και ηγετικούς στρατηγικούς συνεργάτες της πρωτοβουλίας.

Aπό το Σεπτέμβριο του 2019 έχουν πραγματοποιηθεί από τον CapsuleT συνολικά

 • 3 κύκλοι Επιτάχυνσης
 • 290+ ώρες εκπαίδευσης
 • 45 ώρες καθοδήγησης από τις επιτροπές του επιταχυντή
 • πάνω από 300 ώρες εξειδικευμένης καθοδήγησης από μέντορες/εκπροσώπους ηγετικών εταιρειών του τουριστικού τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέσω του CapsuleT την στήριξη που χρειάζονταν για να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν/υπηρεσία τους:

 • 36 startup εταιρείες με 81 ιδρυτικά μέλη
 • Προχώρησαν σε συνολικά 18 pivots
 • 157 πιλοτικά προγράμματα με συνεργαζόμενους τουριστικούς ομίλους/εταιρείες
 • πρόσθεσαν πάνω από 520 νέους πελάτες και 210 νέες συνεργασίες, καλωσορίζοντας παράλληλα 40 νέους συμβούλους στο board τους.

Τι προσφέρει το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση, όπως ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 5 μήνες, ενώ οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του επιταχυντή δωρεάν για επιπλέον 3 μήνες.

Επιπλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις όπως:

 • εργαστήρια/σεμινάρια (workshops)
 • συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring)
 • οι ευκαιρίες παρουσιάσεων
 • συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups)
 • επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης (networking events).

Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης, όπως επίσης πιθανές συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς.

Τι θα ισχύσει σε περίπτωση νέων μέτρων

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που νέα μέτρα/περιορισμοί ανακύψουν κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του 4ου κύκλου, οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, όπως άλλωστε και στην περίπτωση του 3ου κύκλου, με στόχο την προστασία ομάδων και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.

Χρηματικά έπαθλα έως €40.000

Με την ολοκλήρωση του τέταρτου κύκλου Επιτάχυνσης, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους €40.000 ευρώ,ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη, όπως επίσης και για δωρεάν υπηρεσίες/προνομιακές παροχές από στρατηγικούς συνεργάτες της κοινότητας του CapsuleT.

Ποιες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο Ξενοδοχίας και Εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων/ξεναγήσεων/εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Κριτήρια αξιολόγησης

 1. Η ιδέα ως προς την καινοτομία της και την προσφερόμενη λύση σε ένα πρόβλημα της τουριστικής αγοράς, τον βαθμό πρωτοτυπίας και μοναδικότητας της λύσης αυτής, καθώς και το βαθμό χρήσης τεχνολογίας για την υλοποίησή της.
 2. Η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά τους (εκπαίδευση, σχετική εμπειρία, προϋπηρεσία και δεξιότητες σε σχέση με το αντικείμενο και την αγορά), τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (δυναμική, γνώση αντικειμένου, μεθοδολογία, κατανομή ρόλων κ.ά.), όπως επίσης την αντίληψη και αφοσίωσή τους για την υλοποίηση και επέκταση της ομάδας/εταιρείας τους στην αγορά.
 3. Η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική του προϊόντος ή υπηρεσίας ως προς τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές κερδοφορίας.

 

Όροι/Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εδώ.

Χρονοδιάγραμμα του 4ου κύκλου του προγράμματος:

 • Περίοδος αιτήσεων: 25 Μαΐου έως 25 Ιουνίου 2021
 • Περίοδος αξιολόγησης: Έως 20 Ιουλίου 2021
 • Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: 6 Σεπτεμβρίου 2021 έως 6 Φεβρουαρίου 2022

 

Υποβολή αίτησης

Η περίοδος αιτήσεων ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021 και οι αιτήσεις χρειάζεται υποχρεωτικά να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα εδώ