Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.05.2021, 07:10

Εστίαση: Πότε αναμένεται να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι -Κομβικός ο ρόλος του εμβολιασμού

Εστίαση: Πότε αναμένεται να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι -Κομβικός ο ρόλος του εμβολιασμού

Το συνολικό άνοιγμα της εστίασης, δηλαδή η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων, είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Μπορεί το καλοκαίρι που έρχεται να αναβάλει προς το παρόν τις συζητήσεις, μιας και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το άνοιγμα των κλειστών χώρων, ωστόσο, από το φθινόπωρο θα προκύψει η ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Εστιατόρια, καφέ, συναυλιακοί χώροι κλειστοί, κέντρα διασκέδασης και χώροι δεξιώσεων θα πρέπει κάποια στιγμή να λειτουργήσουν κανονικά. Κάτι που ασφαλώς θα πρέπει να συμβεί με προσοχή και χωρίς βιασύνη καθώς οι κλειστοί χώροι και οι συναθροίσεις ευνοούν την μετάδοση του κοροναϊού περισσότερο από τον συγχρωτισμό σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόοδος των εμβολιασμών αποτελεί το κλειδί ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά και οι επιχειρήσεις της εστίασης οι οποίες σήμερα παραμένουν κλειστές, καθώς δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα.

Στόχος το 50% του πληθυσμού

Ο  υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο θέμα προτρέποντας μάλιστα τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Οι επιχειρήσεις εστίασης θα ανοίξουν τους εσωτερικούς χώρους τους όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων με την πρώτη δόση». Οταν εμβολιαστούμε όλα θα τελειώσουν, όπως έγινε στο Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο» ανάφερε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να προσέχουμε. Είμαστε μεν στη φάση της εξόδου, αλλά θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα ένα πισωγύρισμα. Βλέπουμε και από τους ελέγχους που γίνονται ότι υπάρχει ξαφνικά μια μεγάλη χαλάρωση. Με την πρόοδο και την ταχύτητα των εμβολιασμών, όπως πηγαίνουμε τώρα, σε δύο έως τρεις εβδομάδες θα είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο».