Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.05.2021, 10:13

Ανοδικά κινούνται οι παραγγελίες μετά το άνοιγμα του HoReCa - ΟΙ δηλώσεις των προμηθευτών

Ανοδικά κινούνται οι παραγγελίες μετά το άνοιγμα του HoReCa - ΟΙ δηλώσεις των προμηθευτών

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι προμηθευτές του HoReCa μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, καθώς οι παραγγελίες κινούνται ανοδικά, ενώ ελαφρά πτώση καταγράφει το delivery μέσω των online platforms, αλλά και τα καταστήματα που έχουν ανοίξει με καθήμενους.
Ωστόσο σημειώνεται ότι, περίπου το 15% των καταστημάτων της εστίασης, κυρίως μεγάλα καταστήματα και καταστήματα χωρίς εξωτερικούς χώρους, παρέμεναν κλειστά, τόσο λόγω των κυβερνητικών μέτρων, όσο και για να βολιδοσκοπήσουν την κίνηση και το ενδιαφέρον της αγοράς.

 

ΔΕΛΤΑ: ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ
O καλός καιρός και οι αργίες συνέβαλλαν στο να διαμορφωθεί θετικό κλίμα στην αγορά τις πρώτες ημέρες, αναφέρει η Δέλτα στο HοReCa Open , υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται περαιτέρω βελτίωση με την άρση των περιορισμών από 15 Μαΐου και έπειτα.
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι οι παραγγελίες ήταν υψηλές λόγω των προμηθειών που έγιναν για την επανέναρξη και η ανατροφοδότηση, κυρίως σε καφέ και αναψυκτήρια, συνεχίζει να είναι ικανοποιητική και για την εβδομάδα μετά το Πάσχα.ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Συγκρατημένη είναι η αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, όπως αναφέρει στο HοReCa Open o Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας, Θάνος Αγγελάκης, τονίζοντας ότι αυτό ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα.
"Η ζήτηση εμφανίζεται σαφώς αυξημένη έναντι των προηγούμενων εβδομάδων, σε ορισμένες περιπτώσεις δε και πέραν του αναμενόμενου. Προφανώς, ο κόσμος βγήκε μετά από τόσους μήνες κλεισμένος μέσα, βοηθούσης της καλοκαιρίας αλλά και του διημέρου αργίας, μετά από την πιο, παραδοσιακά, οικογενειακή Κυριακή του Πάσχα".Θάνος Αγγελάκης, Πρόεδρος, Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας 

METRO CASH & CARRY: ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Πηγές της Metro Cash & Carry αναφέρουν στο HοReCa Open ότι τα καταστήματα που βρίσκονται σε παραλιακή ζώνη έχουν υψηλότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα καταστήματα του κέντρου, που λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων έχουν και περιορισμένο αριθμό τραπεζιών που μπορούν να εξυπηρετήσουν, ενώ τα καταστήματα, που έχουν ανοίξει, έχουν υψηλό επίπεδο πληρότητας και, ειδικότερα, καταστήματα με πολλά τραπεζοκαθίσματα (all day bar), έχουν αντίστοιχα ικανοποιητικά έσοδα.
Επιπλέον, από τη Δευτέρα 10/5, άνοιξαν πολλά από τα καταστήματα του κέντρου που είχαν μείνει κλειστά, αλλά το μειωμένο ωράριο λειτουργίας και η απαγόρευση μουσικής περιορίζουν τη δυναμική των καταστημάτων.
"Υπάρχει αισιοδοξία από τους επιχειρηματίες μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για επιπλέον χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την ενίσχυση του κλάδου μέσω του ΕΣΠΑ", υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.


Αριστοτέλης Παντελιάδης επικεφαλής, Metro ΑΕΒΕ

VIVARTIA: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 
Αυξημένη είναι η κίνηση κάθε μέρα που περνάει, αναφέρει η Vivartia. "Είμαστε αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει τη διάθεση να βγει έξω. Από πλευράς μας φροντίζουμε, όπως πάντα, να προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία εργαζόμενων και πελατών", αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο HοReCa Open, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς για την οποιαδήποτε εκτίμηση, ως προς τυχόν αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, σε σχέση με το delivery των brand της.


WOLT: ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΓΚΟ ΠΑΡΑΓΓEΛΙΩΝ
Πηγές της Wolt αναφέρουν στο HοReCa Open ότι η επαναλειτουργία της εστίασης συνοδεύτηκε από μικρή πτώση στον όγκο των παραγγελιών, διευκρινίζοντας ότι αντίστοιχο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στις προηγούμενες περιόδους άρσης περιοριστικών μέτρων, όπου μετά την αρχική πτώση, η κατάσταση εξομαλύνθηκε.


Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

 Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.