Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.05.2021, 10:08

HoReCa Open: Θετικά κινείται η κατηγορία της μπύρας

HoReCa Open: Θετικά κινείται η κατηγορία της μπύρας

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν από την αγορά οι δύο μεγαλύτεροι προμηθευτές στο κανάλι της μπύρας, Αθηναϊκή και Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με τους εκπροσώπους τους να επισημαίνουν στο HοReCa Open ότι οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν καλή ψυχολογία, ενώ η αγορά μεταβάλλεται όσο περνάνε οι μέρες που λειτουργούν και πάλι τα καταστήματα.

Θετικά υποδέχθηκε η αγορά την επαναλειτουργία της εστίασης, όπως αναφέρουν στο HoReCa Open μεγάλοι παίκτες του κλάδου, σημειώνοντας ότι, η πορεία των πωλήσεων θα εξαρτηθεί από τη σωστή τήρηση των μέτρων, την εξέλιξη του εμβολιασμού, αλλά και τον τουρισμό.

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ: ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
"Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την αγορά είναι αρκετά αισιόδοξα. Οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν καλή ψυχολογία, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και ευελπιστούν για το καλύτερο", αναφέρει στο HoReCa Open o Γιάννης Γεωργακέλλος, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, συμπληρώνοντας ότι παράλληλα, τηρείται στάση αναμονής και για την πορεία του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι, καθώς, όπως αναφέρει, θα παίξει και αυτό καθοριστικό ρόλο.
Σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες, εξηγεί ότι αυτές κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όχι μόνο για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, αλλά για το σύνολο της κατηγορίας, ενώ αναμένουν το πως θα εξελιχθεί η αγορά τις επόμενες εβδομάδες, αφού η πρώτη περιλαμβάνει, όπως διευκρινίζει, και αρχικό χτίσιμο αποθεμάτων στο εμπόριο και στα καταστήματα.
"Η μπίρα αυξάνει την κατανάλωσή της, καθώς επωφελείται από τον καλό καιρό των τελευταίων ημερών, όπως και σε κάποιο βαθμό από το ωράριο των καταστημάτων. Τα πρώτα δείγματα όμως, είναι σαφώς θετικά".

Georgakellos 500x500 1

Γιάννης Γεωργακέλλος, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΦΙΑΛΩΝ ΑΝΤΙ ΒΑΡΕΛΙΟΥ
Καλύτερη από άποψη κινητικότητας ήταν η πρώτη ημέρα επανέναρξης της εστίασης σε σχέση με τη δεύτερη, αναφέρει στο FnB Daily o Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, National Sales Manager On & Off Trade, στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία.
"Τις πρώτες ημέρες η μεγαλύτερη κατανάλωση παρατηρήθηκε σε καταστήματα drinking (καφετέριες, bar κλπ.), ενώ από την 3η ημέρα η κίνηση μεταφέρθηκε και στα καταστήματα eating (μεζεδοπωλεία, εστιατόρια κλπ.) – σε αυτό συνέβαλαν και οι ημέρες του Πάσχα. Κάθε κατάστημα γέμισε κατά μέσο όρο δύο φορές την ημέρα, λόγω του περιορισμού στις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων", επισημαίνει και συμπληρώνει ότι, "ο καλός καιρός και οι εργάσιμες αργίες συνέβαλλαν, ώστε τα καταστήματα που βρίσκονται στον παραλιακό άξονα, τόσο σε Αττική, όσο και σε Περιφέρεια, να συγκεντρώσουν τον περισσότερο κόσμο, παρά το γεγονός ότι beach bars και οργανωμένες παραλίες παραμένουν ακόμη κλειστά".
Αναφορικά με τις παραγγελίες σημειώνει ότι τις πρώτες ημέρες παρατηρήθηκε έμφαση στη ζήτηση φιαλών έναντι του βαρελιού, του οποίου η ζήτηση έγινε αισθητή από την τέταρτη ημέρα. "Ο καφές και τα cocktails αποτέλεσαν τις βασικές επιλογές των καταναλωτών", καταλήγει.

1578817401682

Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, National Sales Manager On & Off Trade Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.