Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.05.2021, 09:54

Πώς βλέπουν οι προμηθευτές το άνοιγμα της εστίασης - Tι δηλώνουν στο HoReCa Open

Πώς βλέπουν οι προμηθευτές το άνοιγμα της εστίασης - Tι δηλώνουν στο HoReCa Open

Θετικά υποδέχθηκε η αγορά την επαναλειτουργία της εστίασης, όπως αναφέρουν στο HoReCa Open μεγάλοι παίκτες του κλάδου, σημειώνοντας ότι, η πορεία των πωλήσεων θα εξαρτηθεί από τη σωστή τήρηση των μέτρων, την εξέλιξη του εμβολιασμού, αλλά και τον τουρισμό.

ΒΙΚΟΣ: ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ
"Αν και είναι πολύ νωρίς, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία", αναφέρει στο HoReCa Open ο Μιχάλης Ευδαίμων, Key Account Manager της Βίκος, συμπληρώνοντας ότι, "σίγουρα, το περιορισμένο ωράριο και η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων παίζουν σημαντικό ρόλο, ωστόσο η απελευθέρωση τους θα φέρει περισσότερο κόσμο στα καταστήματα".
Προσθέτει δε ότι, οι κρατήσεις, μέρα με τη μέρα, πολλαπλασιάζονται αν και είναι εμφανές το γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν μικρότερο budget να ξοδέψουν.
Σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες, το κανάλι της χονδρικής, όπως εξηγεί, το οποίο δέχθηκε και τη μεγαλύτερη πίεση λόγω των κλειστών καταστημάτων εστίασης, δείχνει σημάδια ανάκαμψης.
"Αυτή η ανάκαμψη αποτυπώνεται και στις παραγγελίες, φέρνοντας σημαντική αύξηση στους κωδικούς, οι οποίοι προορίζονται κυρίως, για καταστήματα εστίασης. Τα προϊόντα μας έχουν εποχιακή τάση, οπότε το ξεκίνημα του καλοκαιριού και το άνοιγμα της αγοράς θα συντελέσουν σε αυξημένη κινητικότητα. Βεβαίως για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο μέχρι να ομαλοποιηθεί το άνοιγμα της αγοράς".

 

15169013213051 1
Μιχάλης Ευδαίμων, Key Account Manager της Βίκος

 

ΖΑΓΟΡΙ: ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
Συγκρατημένη αισιοδοξία εντοπίζει στην αγορά και ο Εμπορικός Διευθυντής της Χήτος ΑΒΕΕ, Περικλής Κατριβάνος, επισημαίνοντας ότι αυτή στηρίζεται κυρίως στην ανάγκη για να ανοίξει η αγορά της εστίασης, που έχει πληγεί από την πανδημία, και όχι σε καθαρά αντικειμενικά κριτήρια.
"Η αγορά της εστίασης επαναλειτουργεί, έστω και με περιοριστικά μέτρα, μετά από 6,5 μήνες περίπου και το γεγονός αυτό είναι από μόνο του θετικό. Αρκετά καταστήματα δεν ήταν έτοιμα για άμεση ενεργοποίηση της λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσουν από Τρίτη 4/5 και να μεταφέρουν την έναρξη τους για Παρασκευή 7/5. Σχετικά αισιόδοξα μηνύματα έρχονται και από περιοχές με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά αυτά μένουν να αποδειχθούν στην πράξη σύμφωνα και με την εξέλιξη που θα έχει η τουριστική κίνηση", εξηγεί και τονίζει ότι η περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, η άδεια χρήση μουσικής, το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και η έναρξη του τουρισμού από τις 15 Μαίου, είναι σίγουρο ότι θα τονώσουν το αίσθημα αισιοδοξίας και θα οδηγήσουν την αγορά σε μια σχετική κανονικότητα.
Σχετικά με τις παραγγελίες, ο κ. Κατριβάνος εξηγεί ότι η προμήθεια των τελικών σημείων εστίασης γίνεται μέσω συνεργατών και σε προγραμματισμό που είχε γίνει με αυτούς τους συνεργάτες μας, τόσο η εταιρεία, όσο και οι ίδιοι, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία των τελικών σημείων, η οποία έγινε απρόσκοπτα.
"Σαν εταιρεία είχαμε δημιουργήσει το δικό μας πρόγραμμα ενίσχυσης των συνεργατών και πελατών μας για όλο το χρονικό διάστημα που η αγορά ήταν κλειστή και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την επανέναρξη της. Οι ποσότητες σε κωδικούς που απευθύνονται στο δίκτυο HoReCa ήταν αυξητικές, αλλά μέσα σε πλαίσια που είχαν προβλεφθεί. Παρακολουθούμε μέρα-μέρα τις τάσεις και τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στη ζήτηση που θα διαμορφωθεί".

 

katrivanos1
Περικλής Κατριβάνος, Εμπορικός Διευθυντής, Χήτος ΑΒΕΕ

 

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.