Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.05.2021, 09:07

Γ. Ρέτσος: Στόχος για φέτος έως το 50% της τουριστικής κίνησης του 2019

Γ. Ρέτσος: Στόχος για φέτος έως το 50% της τουριστικής κίνησης του 2019

"Υπάρχει αισιοδοξία για το άνοιγμα του τουρισμού, κρυφός ενθουσιασμός και αγωνία στον κλάδο. Αν και είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις με ακρίβεια, στόχος μας είναι το 40-50% των αφίξεων του 2019. Το 40% είναι ένας ρεαλιστικός στόχος και το 50% ένας αισιόδοξος, που θα δώσει ευκαιρία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας", σημείωσε ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ στο Delphi Economic Forum.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των κρατήσεων φέτος, ο κ. Ρέτσος τόνισε πως, "αναμένονται σημαντικές ροές τουριστών από Γερμανία και Βρετανία στα τέλη Ιουνίου, ενώ ζήτηση υπάρχει και από τις ΗΠΑ".

Η Ρωσία παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς, ενώ υπάρχει μεγάλη βούληση από Ρώσους ταξιδιώτες, η ρωσική κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει πρόγραμμα επανέναρξης ταξιδιών, κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης-Ρωσίας, συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.

Τέλος, είπε ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου θα αντέξουν και δεν θα υπάρξει ανθελληνισμός στον τουρισμού που πολλοί φοβούνται. Είναι η ώρα να προχωρήσουν γρήγορα οι επενδύσεις στον κλάδο, είτε σε νέα τουριστικά προϊόντα, είτε σε βελτίωση υποδομών, με χρήματα που θα δοθούν.

"Είναι μία ευκαιρία που τώρα πρέπει να αρπάξουμε, ώστε να προχωρήσουμε στον τουρισμό της επόμενης μέρας", τόνισε χαρακτηριστικά.