Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14.05.2021, 09:20

Να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ζητά ο HAPCO & DES

Να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ζητά ο HAPCO & DES

Να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με ισχύ τουλάχιστον ενός έτους, για να κατορθώσει η Ελλάδα να προσελκύσει συνέδρια και εκδηλώσεις και να ανταγωνιστεί χώρες, όπως Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία κ.ά., ζητά ο HAPCO & DES. "Βρισκόμαστε μόλις τρεις ημέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα και ακόμα δεν είναι γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα αφορούν στην επανέναρξη και λειτουργία σημαντικών συνεδρίων και εκδηλώσεων, ήδη προγραμματισμένων για τους επόμενους μήνες στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, ανταγωνιστικοί προορισμοί ανακοινώνουν, μέσω των κλαδικών φορέων τους, αλλά και μέσω κυβερνητικών ανακοινώσεων, την επανέναρξη των συνεδρίων, παρέχουν προνόμια στους οργανωτές συνεδρίων, ενώ άλλες χώρες ήδη φιλοξενούν επιτυχημένα υβριδικά συνέδρια και εκδηλώσεις", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Προσθέτει δε, μεταξύ άλλων, ότι, "η όποια καθυστέρηση ενεργοποίησης των συνεδρίων, δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα βιωσιμότητας στον κλάδο του Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού και επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της χώρας ως ασφαλή προορισμό για τη φιλοξενία συνεδρίων, ενώ, ως τώρα, αναφέρεται διεθνώς ως θετικό case study για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και της επιτυχημένης φιλοξενίας υβριδικών συνεδρίων. Επιπλέον, σβήνει την Ελλάδα από το χάρτη των πιθανών προορισμών για φιλοξενία διεθνών συνεδρίων για την επόμενη πενταετία".