Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.05.2021, 18:31

Νέα κοινωνική πλατφόρμα Empowered για τη στήριξη του HoReCa

Νέα κοινωνική πλατφόρμα Empowered για τη στήριξη του HoReCa

Τη νέα ολιστική κοινωνική πλατφόρμα, Empowered, για τη στήριξη του HoReCa παρουσίασε η Coca-Cola 3Ε και η Coca-Cola Hellas, σε συνεργασία με τον στρατηγικό της συνεργάτη, kariera.gr.
"Μέσα από τη νέα πλατφόρμα, προσφέρουμε δωρεάν πρόσβαση σε επαγγελματίες ΗοReCa, νέους και γυναίκες στις δεξιότητες του αύριο", ανέφερε η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, τονίζοντας ότι, στόχος είναι 10.000 συμμετέχοντες να κάνουν Upskilling και Reskilling εντός του 2021.


ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
  • Δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών, ειδικοί από διακεκριμένες εταιρείες, φορείς και οργανισμούς
  • Ψηφιακές εκπαιδεύσεις
  • Live Digital Sessions
  • High - impact intervention μέσω υποτροφιών, ευκαιριών πρακτικής άσκησης και mentoringΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σε ερώτηση του HoReCa Open, σχετικά με το εάν το πρόγραμμα συνεργάζεται με επιχειρήσεις του κλάδου, στις οποίες θα απορροφηθεί μέρος των συμμετεχόντων, ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης, εξηγεί ότι υπάρχουν αρκετοί συνεργάτες και επιχειρήσεις, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσφέροντας υποτροφίες αλλά και τη δυνατότητα, είτε πρακτικής άσκησης, είτε την ευκαιρία να ενταχθεί κάποιος σε αυτές τις επιχειρήσεις.
"Το πρόγραμμα έχει κάποια βήματα, αρχικά καταγράφουμε τα skills των συμμετεχόντων, για να κατανοήσουμε και τις ανάγκες, ενώ υπάρχουν και οι εκδηλώσεις, στις οποίες μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή δωρεάν και να έχει πρόσβαση σε όλο το χρόνο. Επίσης, όσο προχωρά η διαδικασία και επιλέγονται οι συμμετέχοντες για τα πιο deep intervention, θα υπάρχει εξατομικευμένη συνεργασία μαζί τους, όπως σειρά σεμιναρίων για όλα τα αντικείμενα της εστίασης".
Συμπληρώνει δε ότι το πρόγραμμα εκπαιδεύει, δημιουργεί ευκαιρίες και δικτυώνει. "Θεωρούμε ότι έχουμε μεγάλο δίκτυο από συνεργάτες, το οποίο θα ενισχυθεί ,όσο προχωρά το Empowered".ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ 
Στη σημασία των συνεργιών και στη δημιουργία των οικοσυστημάτων στάθηκε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Ανάργυρου-Nikolic, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola 3Ε, λέγοντας ότι η εμπειρία έδειξε ότι ακόμα και μια μεγάλη εταιρεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνη της χωρίς το οικοσύστημά της και χωρίς τη συνεργασία διαφορετικών κλάδων.
"Από σήμερα, θα ενημερώσουμε τη μεγάλη βάση πελατών που διαθέτουμε ότι τρέχουμε το πρόγραμμα και φιλοδοξούμε ότι το Empowered θα είναι μια πιστοποίηση, ώστε, στο μέλλον, όταν βλέπει κάποιος ότι αυτό το παιδί έχει περάσει από αυτό το πρόγραμμα, θα είναι ένα σήμα κατατεθέν".
Συμπλήρωσε δε, ότι στο πρόγραμμα μπορούν, πέρα από μεμονωμένους συμμετέχοντες, να ενταχθούν και επιχειρήσεις, οι οποίες να θέλουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, βελτιώνοντας το customer experience που διαθέτουν.


ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Με τη συμβολή συνεργατών και ειδικών από διακεκριμένες εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, το Empowered προσφέρει δωρεάν ειδικά σχεδιασμένες ψηφιακές εκπαιδεύσεις (online journeys) και live digital sessions, με επίκεντρο τους τομείς της καφεστίασης και της φιλοξενίας, των ψηφιακών δεξιοτήτων, της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης κυρίαρχων soft skills. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει περαιτέρω ευκαιρίες εξέλιξης και ενδυνάμωσης, σε πάνω από 500 συμμετέχοντες, όπως εξατομικευμένο mentoring, υποτροφίες, εκπαιδευτικά events, προγράμματα πρακτικής άσκησης κ.ά., για να ξεκινήσουν άμεσα την καριέρα τους και να κάνουν τη δική τους αποφασιστική κίνηση για το μέλλον τους.    
Επιπλέον, το πρόγραμμα διαθέτει και Advisory Board από αναγνωρισμένους επαγγελματίες, για τον σχεδιασμό και την εξέλιξη της πλατφόρμας.

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Ο στρατηγικός σχεδιασμός του προγράμματος, με στόχο την ενίσχυση δεξιοτήτων, απαραίτητων για την αγορά εργασίας, υλοποιήθηκε από το kariera.gr, με εξειδικευμένη έρευνα, εστιάζοντας στη χαρτογράφηση των 40 πιο περιζήτητων θέσεων εργασίας στη σύγχρονη αγορά.
Η χαρτογράφηση βασίστηκε στα διεθνή συστήματα ταξινόμησης και κατηγοριοποίησης O*Net και ESCO και για κάθε μια από τις 40 κατηγορίες θέσεων εργασίας που εξετάστηκαν, αναγνωρίστηκαν οι 10 κυρίαρχες δεξιότητες και οι 10 κυρίαρχες γνώσεις που απαιτούνται, για να διεκδικήσει κανείς δυναμικά το επόμενο επαγγελματικό του βήμα. 
Αναφορικά με τον εκπαιδευτικό κύκλο των γυναικών, τις κύριες θεματικές ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης, επιμελήθηκε η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση MExoxo, στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company στην Ελλάδα, στον τομέα της γυναικείας κοινωνικο-οικονομικής υποστήριξης.


Δείτε εδώ το video του προγράμματος.

Στέλλα Αυγουστάκη

Μαρία Ανάργυρου-Nikolic, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola 3ΕΛίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια, Coca-Cola Hellas για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

 
Θεόφιλος Βασιλειάδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, kariera.gr