Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.07.2020, 00:20

Κλείνει 91 εστιατόρια η Casual Dining Group

Κλείνει 91 εστιατόρια η Casual Dining Group

Λουκέτο σε 91 καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε η αλυσίδα εστίασης Casual Dining Group, στο portfolio της οποίας ανήκουν τα brand Bella Italia, Cafe Rouge και Las Iguanas, εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου, που προκάλεσε η υγειονομική κρίση του Covid-19 στον κλάδο της εστίασης.

ΑΠΟΛΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 2.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Ειδικότερα, η Casual Dining Group μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μία μορφή χρεοκοπίας, που ισχύει στη Βρετανία, λαμβάνοντας την απόφαση να κλείσει πάνω από το 1/3 των καταστημάτων της άμεσα, απολύοντας 1.900 υπαλλήλους από τους 6.000, που συνολικά απασχολεί, θέλοντας να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τα ενοίκια με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πουλήσει την υπόλοιπη επιχείρηση.
Η εταιρεία, που πέρασε στην ιδιοκτησία της private equity KKR & Co, απασχολεί συνολικά 6.000 άτομα, προχώρησε στην πρόσληψη διαχειριστών τον Μάιο, διασφαλίζοντας κάποια προστασία από τους πιστωτές, καθώς επιχειρούσε να βρει αγοραστές. 
"Έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτές τις ενέργειες, προκειμένου να προστατέψουμε την επιχείρηση και να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό μέλλον για την Casual Dining Group, καθώς προσπαθούμε να πετύχουμε μια πιθανή πώληση", δήλωσε ο CEO του ομίλου, James Spragg.

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ META THΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Το παράδειγμα της Casual Dining Group είναι ενδεικτικό της κατάστασης, που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης στη Βρετανία, καθώς σημαντική πτώση καταγράφουν οι πωλήσεις, αλλά τα κόστη, όπως είναι τα ενοίκια και οι φόροι, συνέχισαν να αυξάνονται.
Η άρση των μέτρων αναμένεται να δώσει μικρή ανάσα στους επαγγελματίες του κλάδου, που αναμένουν την αγορά να καθυστερήσει να έρθει σε ισορροπία.
Σημειώνεται ότι και άλλες αλυσίδες, όπως η ιταλική Carluccio και η αλυσίδα burger Byron, προσπαθούν επίσης να βρουν αγοραστές.