Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.07.2020, 00:06

Marea Sea Spirit:"Εξελισσόμαστε συνεχώς με βάση τις νέες ανάγκες" - Έμφαση στο design

Marea Sea Spirit:"Εξελισσόμαστε συνεχώς με βάση τις νέες ανάγκες" - Έμφαση στο design

"Εξελισσόμαστε συνεχώς με βάση τις αυξανόμενες νέες ανάγκες", σημειώνει στο Horeca Open ο Θεόκτιστος Σαρασίδης,ιδιοκτήτης του γνωστού εστιατορίου Marea Sea Spirit, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, "η κρίση του κορονοϊού επιβάλλει ευελιξία", και προσθέτει πως απαιτείται "συνεχής εξέλιξη προϊόντων, συνταγών, υλικοτεχνικού εξοπλισμού". 

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ DESIGN
"Οι νέες εποχές απαιτούν ομοιομορφία του χώρου του εστιατορίου και της εμφάνισης των εργαζομένων", επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του Marea και προσθέτει πως "για αυτό τον λόγο έχουμε προχωρήσει σε συνεργασίας για να φοράμε ειδικά γάντια και μάσκες, ειδικά σχεδιασμένες για το εστιατόριό μας". 

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Ο κ.Σαρασίδης τονίζει πως για να πετύχει ένα εστιατόριο σήμερα και να αντεπεξέλθει στη μετά-Covid κανονικότητα, απαιτείται απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως:

  • Γάντια
  • Μάσκα
  • Απολύμανση κουζίνας
  • Απολύμανση εξωτερικών χώρων
  • Ανέπαφες συναλλαγές
  • Menu μιας χρήσης

 
"Οι πελάτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς για να είναι άνετοι" αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει πως "ιδιαιτέρως σημαντικό είναι και το κομμάτι της ποιότητας. Εμείς στο εστιατόριο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων μας και των θαλασσινών μας". 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ 
Το εστιατόριο καταγράφει μικρή -συγκριτικά με τον κλάδο- πτώση του τζίρου του της τάξης του 15-20%. "Ευτυχώς δεν έχουμε επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από την κρίση που συνεπάγεται ο κορονοϊός", δηλώνει ο Θεόκτιστος Σαρασίδης και προσθέτει πως "υπάρχουν δυστυχώς καταστήματα εστίασης, που έχουν δει το 60% του κύκλου εργασιών τους να χάνεται".

ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Μία ακόμη συνταγή για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, είναι η σχέση, που αναπτύσσεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του εστιατορίου και των προμηθευτών του. "Μόνο εφόσον έχεις μια υγιή, συνεργατική σχέση και είσαι τυπικός, μπορείς να βασιστείς στους προμηθευτές σου", σημειώνει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του Marea Sea Spirit.