Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.09.2020, 23:01

Η σημασία της ασφάλειας για την επιχείρηση

Η σημασία της ασφάλειας για την επιχείρηση

Για κάθε επιχείρηση εστίασης, αλυσίδας ή μη, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών. Εταιρείες ειδικεύονται στην εμπορία συστημάτων ασφαλείας για εστιατόρια και θεσπίζουν εξειδικευμένα πρωτόκολλα με στόχο την ασφάλεια των πελατών τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο των εστιατορίων. Εκτός όμως από την ασφάλεια ,σε επίπεδο ληστειών, σημαντική επίσης είναι η ασφάλεια από μεθυσμένους πελάτες στα εστιατόρια που είναι και bar, ή σε αμιγώς επιχειρήσεις που σερβίρουν αλκοόλ. Παρατίθενται ορισμένα tips για τους εστιάτορες, προκειμένου να κρατήσουν ασφαλή την επιχείρησή τους:

  • Πρόληψη: Το σημαντικότερο σκέλος της ασφάλειας είναι αυτό της πρόληψης. Έτσι λοιπόν είναι θετικό για τις επιχειρήσεις να έχουν εμφανείς κάμερες ασφαλείας και ειδικά συστήματα συναγερμού. Με αυτό τον τρόπο οι επίδοξοι ληστές, οι κλέφτες και οι μεθυσμένοι θα γνωρίζουν πως θα εντοπιστούν μετά τη διάπραξη κάποιου αδικήματος. 
  • Security: Αρκετά εστιατόρια έχουν security εντός του καταστήματος. Πρόκειται για σημαντικό μέτρο περιορισμού των αδικημάτων, ωστόσο καίριο ρόλο παίζει και η ύπαρξη αυτοκινήτου security εκτός του καταστήματος. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σκεφτεί κάποιος ληστής ή διαρρήκτης να μπει στο κατάστημα, τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του, όσο και όταν είναι κλειστό. 
  • Κυβερνοεπιθέσεις: Πλέον οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μια πραγματικότητα για τις περισσότερες επιχειρήσεις διεθνώς. Οι επιχειρήσεις εστίασης, που διαθέτουν "φουσκωμένους" λογαριασμούς καθώς τα χρήματα στο ταμείο τους είναι cash, επιβάλλεται να προλαμβάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις. Η πρόληψη αυτή μπορεί να επιτευχθεί με την πρόσληψη ενός υπαλλήλου που θα είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη των συστημάτων ασφαλείας και την εφαρμογή νέων προγραμμάτων στους λογαριασμούς και τους υπολογιστές της εταιρείας. 

Μέσω της εφαρμογής των τριών παραπάνω tips οι επιχειρήσεις εστίασης θωρακίζονται έναντι ληστών και μεθυσμένων πελατών. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο προστατεύονται τα συμφέροντα του επιχειρηματία, αλλά και οι πελάτες νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Και όταν οι πελάτες νοιώθουν ασφάλεια, αυτό συνεπάγεται αύξηση της κατανάλωσης, επομένως περισσότερα έσοδα για τον επιχειρηματία.