Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.09.2020, 22:57

Εστίαση:Πώς αντιμετωπίζουν τα μικρά σημεία τον κορονοϊό

Εστίαση:Πώς αντιμετωπίζουν τα μικρά σημεία τον κορονοϊό

"Για τις μικρότερες επιχειρήσεις εστίασης, η διαχείριση του κορονοϊού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι πως τα χειρότερα είναι πίσω μας", δηλώνει στο Horeca Open ο Πέτρος Κασιμάτης, ιδιοκτήτης του Βαρνάβα Cafe και εκπρόσωπος των μικρών καταστημάτων εστίασης στην Αθήνα. 

ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Ο κ.Κασιμάτης σημειώνει πως "οι πωλήσεις κινούνται ανοδικά συγκριτικά με την περίοδο λίγο μετά το lockdown και κατά τη διάρκεια αυτού, ωστόσο χρειαζόμαστε τη στήριξη της πολιτείας προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε πλήρως στη νέα κατάσταση, που διαμορφώνεται". 

ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
"Η γενίκευση των μέτρων για όλα τα καταστήματα κάθε κατηγορίας ανεξαιρέτως και χωρίς παραμετροποίηση, οδηγεί σε σημαντικές αδικίες. Είναι αναγκαίο να καταργηθεί ή να αναπροσαρμοστεί η γενική ισχύ του μέτρου, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται 1 άτομο/2,2 μ. Για ένα κατάστημα 60 τ.μ. εξωτερικού χώρου και 50 τ.μ. εσωτερικού, μπορούν να εξυπηρετηθούν στο σύνολο 28 άτομα. Αυτό το μέτρο πάρθηκε για τα μεγαλύτερα καταστήματα εστίασης, οδηγώντας όμως στην ουσία σε ασφυξία τα μικρότερα, γι' αυτό και ζητάμε να αλλάξει το μέτρο για τα μικρά μαγαζιά εστίασης", δηλώνει ο κ.Κασιμάτης. 

DELIVERY...ΠΟΤΩΝ
Παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της μικρής εστίασης, ο κ. Κασιμάτης δηλώνει πως "υπάρχουν λύσεις και τρόποι να εξυπηρετήσεις τον πελάτη κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ως κατάστημα, το delivery του καφέ το έχουμε επεκτείνει και στο ποτό, και αυτή η κίνησή μας έχει πολύ θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Άλλωστε, αρκετοί κατανάλωναν αλκοόλ από τις 22:00 έως μετά τα μεσάνυχτα και με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα αποτελεί μια λύση το delivery ποτού και η κατανάλωσή του στο σπίτι". 


ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
"Η κρίση του κορονοϊού ανέδειξε και τη σημασία, που έχουν τα ποιοτικά προϊόντα. Πλέον, οι πελάτες είναι πιο απαιτητικοί και ζητούν, εκτός από την υγιεινή και την ασφάλεια, ποιότητα προϊόντος". Σε ό,τι αφορά την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ο ίδιος αναφέρει πως στην επιχείρησή του έχουν ληφθεί τα εξής μέτρα:

  • Απολυμάνσεις εξωτερικών και εσωτερικών χώρων
  • Αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι
  • Μάσκα και γάντια για το προσωπικό