Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.10.2020, 19:18

Delivery Platforms: Tι προσφέρουν οι Doordash, Uber Eats και Grubhub

Delivery Platforms: Tι προσφέρουν οι Doordash, Uber Eats και Grubhub

Mε τους περισσότερους ιδιοκτήτες εστιατορίων να διαμαρτύρονται για τις προμήθειες, που παίρνουν οι πλατφόρμες delivery, οι εταιρείες προχωρούν σε -εν μέρει-τροποποίηση των πολιτικών τους. Στόχος τους είναι να εμφανιστούν ότι στηρίζουν τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού. Επίσης, μέσω ειδικά σχεδιασμένων προσφορών, προσεγγίζουν καταστήματα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα, προσωποποιώντας τις προσφορές τους. 

DOORDASH:ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Η Doordash. όταν ξεκίνησε η κρίση του κορονοϊού και επιβλήθηκε το lockdown, λάνσαρε μια πρόσφορα, σύμφωνα με την οποία τα εστιατόρια, που θέλουν να εγγραφούν στην πλατφόρμα της, δεν θα κατέβαλαν κανένα ποσό. Πρόκειται για μία κίνηση, που στόχευε στα ανεξάρτητα, μικρά εστιατόρια, τα οποία και ζουν πιο έντονα την κρίση του κορονοϊού. Μάλιστα, η προσφορά αυτή περιελάμβανε και μηδενικές προμήθειες για 30 ημέρες. Η κίνηση αυτή της πλατφόρμας έγινε δεκτή με ικανοποίηση από μικρομεσαία εστιατόρια, και έτσι η πλατφόρμα είδε τον αριθμό των συνεργαζόμενων εστιατορίων να αυξάνεται κατά 100.000 εστιατόρια.

UBER EATS: ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Από τη μεριά της, η Uber Eats λανσάρει προγράμματα, τα οποία βοηθούν -ίσως όχι σημαντικά- τους ιδιοκτήτες εστιατορίων. Προωθεί στοχευμένες καμπάνιες marketing, που στοχεύουν να πείσουν τους μικρομεσαίους εστιάτορες να εγγραφούν στην πλατφόρμα, ενώ προωθεί μια νέα μέθοδο πληρωμών. Σύμφωνα με αυτή, το ποσό των προμηθειών, που χρεώνει, θα μπορεί να παρακρατείται αυτόματα από την παραγγελία, η οποία γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Στόχος αυτής της κίνησης, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να μην πρέπει οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων, στο τέλος του μήνα, να υπολογίζουν τα οφειλόμενα σε προμήθειες και να μειωθεί η γραφειοκρατική δουλειά, που απαιτείται από τα εστιατόρια στον εντοπισμό και την πληρωμή των προμηθειών. Τέλος, η εταιρεία, για κάθε νέα εγγραφή μικρομεσαίου εστιατορίου, δίνει δώρο ένα tablet, ένα λογισμικό διαχείρισης στα εστιατόρια και δωρεάν επαγγελματικές φωτογραφίες των χώρων αυτών. 

GRUBHUB: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Ίσως την πιο σημαντική βοήθεια στους ιδιοκτήτες εστιατορίων προσέφερε η Grubhub. Η εταιρεία, τον Μάιο, όταν η καραντίνα είχε επιβληθεί και οι επιχειρήσεις εστίασης λειτουργούσαν μόνο με delivery, ανακοίνωσε την αναστολή είσπραξης των προμηθειών, αξίας $100 εκατ. Τα εστιατόρια, όμως, θα έπρεπε μέσα στο επόμενο τρίμηνο να καταβάλλουν στην εταιρεία τις προμήθειες, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο - σύμφωνα με την Grubhub - βρίσκεται αποκλειστικά στη διακριτική της ευχέρεια πότε θα σταματήσει.