Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.10.2020, 19:11

Μπιφτεκάκια & Σουβλάκια:Πρέπει να διδαχθούμε από χώρες του εξωτερικού - Από το 2021 νέα καταστήματα

Μπιφτεκάκια & Σουβλάκια:Πρέπει να διδαχθούμε από χώρες του εξωτερικού - Από το 2021 νέα καταστήματα

"Στις χώρες του εξωτερικού έχουν υιοθετηθεί πιο σημαντικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, κάθε μήνα στέλνεται επιταγή στον επιχειρηματία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Η πτώση του τζίρου είναι εμφανής για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, και δυστυχώς τα μέτρα, που έχουν παρθεί, είναι ανεπαρκή. H επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το μοναδικό σοβαρό εργαλείο χρηματοδότησης, αλλά δεν φτάνει, ενώ τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να τα πάρουν", δηλώνει στο Horeca Open ο Στέλιος Πέρος, Διευθυντής καταστημάτων της αλυσίδας Μπιφτεκάκια & Σουβλάκια. 

ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΝΟΥ
Ο ίδιος σημειώνει: "Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και υγιεινής κατά του κορονοϊού. Αυτό συνεπάγεται αίσθηση ασφάλειας στους καταναλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα καταναλώσουν στο εστιατόριο. Ωστόσο, τα μέτρα δεν πρέπει να εξαντλούνται στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά να περιλαμβάνουν και άλλες δράσεις. Τέτοιες είναι, όπως εφαρμόζεται και στην αλυσίδα μας, τα menu μιας χρήσης. Εμείς έχουμε σουπλά, τα οποία είναι μιας χρήσης, και με αυτό τον τρόπο περιορίζεται η επαφή του καταναλωτή με εστίες μετάδοσης του ιού. Το ίδιο ισχύει και με τις συσκευασίες μαχαιροπίρουνων". 

ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ Η ΑΓΟΡΑ
Ο κ.Πέρος αναφέρει πως "η αγορά σταδιακά ανακάμπτει, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Απέχουμε από την κατανάλωση του 2019". 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
"Οι μεγαλύτερες ηλικίες καταναλωτών δεν έχουν επιστρέψει στα φυσικά καταστήματα. Φοβούνται ακόμη και έτσι υπάρχει μια φυγή καταναλωτών αυτής της ηλικίας". 

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ DELIVERY
Ο κ.Πέρος σημειώνει πως "σε μεγάλη άνθηση βρίσκεται το delivery, και το take away. Εμείς, στην αλυσίδα, συνεργαζόμαστε με την Efood, τη Wolt και την Box. Αυτό το κανάλι βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση στα χρόνια του κορονοϊού". 

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΠΑΓΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Κλείνοντας, ο κ.Πέρος δηλώνει πως "η εταιρεία δεν θα ανοίξει νέα καταστήματα το 2020. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον κορονοϊό και λογικά το 2021 θα ανοίξουμε νέα καταστήματα".