Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
28.03.2022, 09:00

Εστίαση: Τα τηγανητά προς εξαφάνιση λόγω ελλείψεων στο ηλιέλαιο

Εστίαση: Τα τηγανητά προς εξαφάνιση λόγω ελλείψεων στο ηλιέλαιο

Με την άνοδο που σημειώνουν οι τιμές των βασικών προϊόντων, τα καταστήματα εστίασης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το ηλιέλαιο.

Μετά τις σκέψεις για τις τηγανητές πατάτες, οι ιδιοκτήτες σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού και άλλα αγαπημένα είδη όπως τα καλαμαράκια και τα κολοκυθάκια.

Όπως αναφέρουν, το κόστος για το τηγάνισμα των προϊόντων αυτών είναι αποτρεπτικό.

"Φτάσαμε σήμερα να αγοράσουμε 32,50 ευρώ το 10λιτρο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ. Οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν να βγάλουν από το μενού ότι έχει σχέση με τηγανιτό", αναφέρει επιχειρηματίας της εστίασης στην Χαλκιδική στην ΕΡΤ.

"Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο. Ή πρέπει να πέσουν οι τιμές ή πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική για να συνεχίσουμε να τηγανίζουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα το να πουλάω ένα προϊόν το οποίο το βάζω από το τσέπη μου. Εμείς εάν ανεβάσουμε τις τιμές στα μενού, ο κόσμος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει καθώς οι μισθοί παραμένουν ίδιοι", τόνισε άλλος καταστηματάρχης.

Πλαφόν για να μην έχουμε ελλείψεις

Στην επιβολή πλαφόν σε αλεύρι και ηλιέλαιο προχώρησαν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν ελλείψεις.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου οι κινήσεις αυτές είναι προληπτικού χαρακτήρα.

Το μέτρο μέχρι στιγμής αφορά κυρίως αγορές από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ. Είχε προηγηθεί η επιβολή άτυπου πλαφόν στις πωλήσεις ηλιέλαιου από τις αλυσίδες χονδρικής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες και κυρίως αυτοί της εστίασης.