Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.03.2022, 09:00

Εστίαση: Πριν το Πάσχα έρχεται το τέλος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εστίαση: Πριν το Πάσχα έρχεται το τέλος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Kαταργούνται τα μέτρα της πανδημίας, μεταξύ αυτών και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που ουσιαστικά θα σημάνει και το τέλος σε όλους τους περιορισμούς που έχουν οι ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη αλλαγή θα γίνει στην εστίαση, όπου, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, θα καταργηθεί ίσως και πριν το Πάσχα το πιστοποιητικό εμβολιασμού που χρειάζεται για να μπει κανείς.

O κ. Μαγιορκίνης σχολίασε τη νέα έξαρση που παρατηρείται εδώ και κάποιες μέρες στα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ για το πολυαναμενόμενο Πάσχα -έπειτα από δύο χρόνια που τα περάσαμε σε lockdown- σημείωσε πως οι πιθανότητες είναι 50% να μην έχουμε τότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης» ανέφερε.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, θέμα χρόνου είναι και η κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. 

Τα μέτρα για ανεμβολίαστους στην εστίαση τώρα

Στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης δεν επιτρέπονται όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ή δεν έχουν κάνει ακόμα την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Ήταν μόλις τον προηγούμενο μήνα που ο Θάνος Πλεύρης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει πλάνο άρσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους, λέγοντας μάλιστα πως εκ των πραγμάτων τα πράγματα θα είναι πιο ανοιχτά, λόγω του καιρού.

Αν όμως επιβεβαιωθεί η πρόθεση να καταργηθεί το πιστοποιητικό για την είσοδο στην εστίαση, σημαίνει ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους σε μπαρ, εστιατόρια και λοιπά.

Υπενθυμίζεται πως, για την ώρα, ισχύει ο περιορισμός ότι μπορούν να καθίσουν μόνο στους ανοιχτούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου δεν έχουν πρόσβαση σε:

  • κέντρα διασκέδασης
  • κλειστούς χώρους εστίασης
  • θέατρα
  • κινηματογράφους
  • μουσεία
  • εκθέσεις
  • συνέδρια
  • γυμναστήρια