Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.02.2021, 14:44

Κ. Καβαλέρου (Ερμής): Δύσκολη η διαχείριση απορριμμάτων-Νέο ΕΣΠΑ για την εστίαση

Κ. Καβαλέρου (Ερμής): Δύσκολη η διαχείριση απορριμμάτων-Νέο ΕΣΠΑ για την εστίαση

Τις δυσκολίες που αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης σημειώνει στο Ηoreca Open, η Κέλυ Καβαλέρου, ιδιοκτήτρια του Ερμής. "Η διεθνής τάση για διαχείριση των απορριμμάτων τροφών είναι δύσκολο να αναδειχθεί από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης. Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει η απαραίτητη ρευστότητα για να αποκτηθούν αυτά τα συστήματα", δηλώνει η ίδια. 

"ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ"
"Ένας ακόμη λόγος, που δεν είναι εύκολη για τις μικρές επιχειρήσεις εστίασης η διαχείριση των απορριμμάτων, είναι πως στη χώρα μας δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Το Μοσχάτο είναι από τους λίγους δήμους που εφαρμόζουν το σύστημα των καφέ κάδων, δηλαδή ανακύκλωση τροφίμων", σημειώνει η Κέλυ Καβαλέρου. 

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η ίδια αναφέρεται και στον τρόπο λειτουργίας ενός εστιατορίου, ο οποίος δεν ενδείκνυται για διαχείριση απορριμμάτων. "Τα μικρά εστιατόρια κάνουν ημερήσιες παραγγελίες. Φρέσκα φρούτα, φρέσκα λαχανικά και έχουν το πρόβλημα να μην έχουν επαρκή αποθέματα για να ικανοποιήσουν τους πελάτες. Είναι ένα ρίσκο όμως, που πρέπει να πάρεις για να μην έχει παραπάνω ποσότητες τροφίμων και να είναι ποιοτικά τα προϊόντα. Ωστόσο για μεγαλύτερα εστιατόρια και αλυσίδες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύστημα διαχείρισης και να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ρευστότητα της εταιρείας", επισημαίνει η ίδια. 

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Η Κέλυ Καβαλέρου συμμετείχε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνάντησε εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης. Η ίδια σημειώνει πως, "θα υπάρξει νέο ΕΣΠΑ το οποίο θα συνδέεται με το δυναμικό που έχει κάθε εταιρεία. Πρόκειται για ένα σημαντικό και δίκαιο μέτρο στήριξης της εστίασης, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα, αλλά τα κυβερνητικά μέτρα βοηθούν στο να επιβιώσει". 

ΣΤΟ 25% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ DELIVERY

Τέλος η κα. Καβαλέρου υπογραμμίζει πως, "το delivery δεν καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα. Καλύπτει το 25% των εξόδων ενός καταστήματος, τη στιγμή που τα πάγια έξοδα λειτουργίας είναι στο 70% του κύκλου εργασιών. Επομένως, απλώς συντηρούμαστε".